Un ghid simplu pentru a-ti castiga existenta din pasiunea ta

Daca ti-ai gasit adevarat pasiune in viata, daca ai ales ceva de care esti pasionat, poti sa transformi aceasta pasiune intr-un mod de viata, intr-o cariera. Nu este un lucru usor. Daca speri sa ai un castig rapid sau sa devii repede milionar atunci trebuie sa gasesti un alt ghid.

Iata cum sa iti transformi pasiune intr-un mod de a trai:

 1. Invata. Citeste despre pasiunea ta cat mai mult posibil. Cauta bloguri, articole din revistele online, carti, etc. Cauta mai intai toate lucrurile care vin gratuit pe Internet. Nu folosi acest lucru ca o scuza de a cheltui foarte multi bani. Majoritatea lucrurilor importante sunt disponibile gratuit. Gaseste un mentor, vorbeste cu alte persoane care fac acelasi lucru, intreaba lucruri esentiale. Du-te pe forumuri si intreaba persoanele experimentate lucrurile care te intereseaza. Gaseste alte persoane care isi fac bine treaba si observa-le cu atentie.
 2. Fa. Nu amana acest pas luni de zile in timp ce inveti. Vei invata majoritatea lucrurilor utile prin a le face. Incepe sa faci ceea ce iti place, gratuit. Fa acest lucru pentru prieteni si familie. Gaseste clienti care ar plati o suma mica de bani. Incepe un blog si scrie despre parcursul tau. Pune procesul online si lasa alte persoane sa incerce produsul sau serviciul tau. Continua sa faci primul pas in timp ce il faci si pe acesta.
 3. Devin-o incredibil de bun. Trebuie doar sa inveti mai mult si sa faci mai mult.
 4. Incepe sa taxezi. Imediat ce poti sa faci lucrul de care esti pasionat extrem de bine poti sa incepi sa fixezi un pret pentru acesta. Poti sa incepi cu un pret mic – lucrul principal este sa continui sa acumulezi experienta si sa acumulezi clienti care te pot recomanda mai departe. Incet creste-ti pretul pe masura ce abilitatea ta se imbunatateste.
 5. Continua sa te imbunatatesti. Nu inceta niciodata sa inveti, sa devii mai bun. Foloseste raspunsul clientilor pentru a te ajuta in acest proces.
 6. Construieste sursa de venit. Acesta este pasul cand banii incep sa apara. Poti sa incepi acest pas oricand  – nu astepta pana cand ai terminat ceilalti pasi. Construieste cat mai multe surse de venit, cate una pe rand. Iata cateva exemple:
 • Sedinte regulate de consultanta.
 • Joburi freelance.
 • Publicitate pe bloguri sau site-uri.
 • Carti online care invata persoanele cum sa faca ceva ce stii sa faci.
 • Un website care taxeaza o suma mica pentru a ajuta alte persoane sa invete ceva ce tu poti preda. Poate fi un forum, articole, video, seminarii live, etc.
 • Un curs online care nu necesita ca tu sa faci lucrurile live.
 • Produse ce pot fi descarcate de pe internet contracost.
 • Produse publicitare precum tricouri, cani, carti, etc.

Exista bineinteles multe alte tipuri de servicii si produse pe care le poti oferi. Fiecare sursa de venit poate sa aduca doar o portiune din ceea ce ai nevoie pentru a supravietui, dar daca continui sa construiesti cat mai multe surse de venit poti in cele din urma sa traiesti din pasiunea ta.

Echipament si birou? Pentru majoritatea pasiunilor probabil ca poti sa faci totul de acasa cu un echipament minim. Evita sa platesti pentru un birou sau un spatiu sau alta cheltuiala care ar face dificil inceputul sau care te-ar face sa ai datorii. Incepe la o scara redusa si extinde-te pe masura ce venitul tau creste. Cumpara cat mai putin echipament posibil.

Sa renunti la locul de munca? Daca este posibil sa iti permiti acest lucru atunci da. Acest lucru poate insemna sa traiesti din ceea ce ai economisit pret de cateva luni sau sa traiesti din salariul consoartei si sa reduci cheltuielile. Daca acest lucru nu este posibil, urmeaza-ti pasiunea inainte de a te duce la serviciu sau dupa si la sfarsitul saptamanii.

Sa lucrezi pentru o companie? Daca devii cu adevarat bun la ceva vei fi foarte cautat. Atunci poti sa lucrezi pentru o companie daca iti doresti. Dar este recomandabil sa lucrezi pe cont propriu doar daca nu iti permiti echipamentul de care ai nevoie sau ai parte de o oferta pe care nu o poti refuza.

Leave a Reply