Iata cateva caracteristici generale ale vârstei adolescenţei:

dezvoltarea conştiinţei de sine; tinerii sunt în căutarea propriei identităţi;
nevoie accentuată de independenţă, tendinţa de afirmare a propriei personalităţi;
creşte interesul faţă de semeni, ajungând să depindă de aceştia;
preocupări accentuate faţă de propriul corp şi aspect fizic;
interes faţă de persoanele de gen opus şi de problematica sexualităţii;
realizează că părinţii nu sunt perfecţi şi le identifică erorile;
nivel ridicat al conflictualităţii, mai ales în relaţia cu părinţii.

 

 

Cum se manifesta intentiile?

Metodele euristice sunt reguli care te ajuta sa rezolvi probleme. Cand o problema este mare, complexa si solutia optima nu este clara, a aplica o metoda euristica permite realizarea unui progres spre solutie chiar daca nu poti vizualiza intreaga cale din punctul de plecare.

Sa spunem ca scopul tau este de a ajunge in varful muntelui, dar nu sunt carari de urmat. Un exemplu de metoda euristica ar fi: Sa te indrepti direct catre varf pana intampini obstacolele de care nu poti trece. Oricand intalnesti un astfel de obstacol inconjoara-l pana vei gasi posibilitatea sa te indrepti din nou catre varf. Aceasta nu este cea mai inteligenta metoda euristica, dar in multe cazuri va functiona chiar bine si eventual vei ajunge la varf.

 

 

 

Nu-ti uita niciodata obiectivele!

Multi oameni de succes obisnuiesc sa spuna ca una din conditiile succesului este sa-ti asterni pe hartie zilnic obiectivele. Altii spun ca este de ajuns daca le recitesti o data pe zi. De fapt idee este ca, intr-un fel sau altul, trebuie sa avem mereu scopurile prezente in minte, sa ne gandim mai des la ele.

 

 

 

 

Leave a Reply