Provocarea alegerii unei cariere potrivite

Alegerea unei cariere este o mare responsabilitate atat pentru femei cat si pentru barbati. Credem ca acest lucru este valabil mai ales pentru barbati, desi din moment ce suntem social conditionati de a valora carierele noastre la un nivel ridicat si de a  amesteca ego-ul nostru in activitatea noastra. Este greu pentru multi barbati sa se simta impliniti si fericiti cand carierele lor nu merg bine, chiar daca orice altceva merge ok. Daca activitatea si carierea unui barbat este infloritoare si restul vietii sale este mediocra, el poate fi in continuare fericit si multumit, insa la modul general.

Cariera voastra este o parte foarte importanta a vietii voastre si nu vom minimaliza semnificatia aceseia. O cariera buna este una din cele mai mari binecuvantari pe care le vei trai vreodata, iar o cariera gresita este una din cele mai mari blesteme.

Unii oameni simt cu adevarat greutatea acestei alegeri si e ok sa fii putin nelinistit cu privire la aceasta optiune, insa nu lasa frica sa te opreasca din exercitarea abilitatii unei alegeri in mod constient.

 

Alegerea gresita a carierei.

Cand faceti o greseala in alegerea carierei, cu siguranta veti avea de suferit, o cariera aleasa gresit va poate demoraliza si alte aspecte ale vietii. Poate afecta in mod negativ sanatatea, relatiile si viata de familie.

Daca ar fi sa facem o statistica 80% din oameni fac o alegere gresita a carierei, iar aici ne referim la oamenii care fac aceasta alegere in mod constient si deliberat. Daca insa inlocuitorii sociali se hotarasc pentru alegerile constiente si majoriatatea oameniilor aleg o cariera, vom estima cam 95-99,9%. Alegerile bune sunt rare si in majoritatea cazurilor se intampla accidental.

 

Nu vei sti pana nu te vei implica.

Chiar si cu nenumaratele ganduri constiente, alegerea unei carierei potrivite este un lucru dificil de realizat. Motivul este ca nu vei sti niciodata ce tipuri de decizii sa iei pana cand nu le-ai realizat.

 

Controlati-va pierderile. Odata ce va recunoasteti greselile, controlati-va pierderile si alegeti cea mai buna solutie pentru rezolvarea lor. O decizie gresita nu devine o decizie corecta doar cand te prefaci ca este in regula.

Este dificil sa ajungi la cariera potrivita, chiar si cu intentia constienta si deliberata. Este in regula sa faci greseli, de aici vei invata si vei creste. Pe masura ce vei gresi, vei rafina procesul de gandire, iar deciziile se vor imbunatati.

Leave a Reply