Autenticitatea

Spre deosebire de presa traditionala, majoritatea bloggerilor nu sunt obligati fata de nici un papusar, fata de o persoana care manevreaza tot si toate. Pentru unii oameni, aceasta este cu totul un alt fel de problema, dar este de asemeni, in mod clar un punct forte al noii prese. Cu peste 175 000 blog-uri lansate in fiecare zi, a devenit o alternativa populara la prostiile filtrare de pe ordinea-de-zi, ce trec drept stiri in presa traditionala scrisa.

Atunci cand ziaristii de reviste si ziare traditionale, fac interviuri unor blogger de exemplu, nu este neobisnuit pentru jurnalisti sa faca comentarii adverse cum ar fi : ” asi vrea sa pot face ceea ce faci tu” sau “ esti atat de norocos ca esti liber sa scrii ceea ce vrei in loc sa scrii ceea ce se cumpara” . Se poate intelege ca multe astfel de persoane sunt frustrate pentru ca scriu pentru bani.

Banuiesc ca o multime de articole din presa scrisa, asa zise articole usoare, sunt scrise de persoane ce tanjesc dupa o forma de expersie mai profunda, mai autentica, dar nu se simt in masura sa scrie in acest fel de frica ca nu vor fi capabili sa castige bani din asta. Poti avea o conversatie profunda cu un jurnalist le telefon de exemplu, dar ceea ce apare in cele din urma imprimat este doar o umbra a adevaratei conversatii.

Cred  ca aceasta autentica dorinta de comunicare indreapta oamenii spre blog si ca autori si ca cititori. In timp ce anumite persoane o fac pentru bani, majoritatea o face din placere. Chiar si multi dintre cei care sunt capabili sa se intretina din asta, in primul rand pornesc un blog ca pe o piata de desfacere pentru o auto-exprimare creativa, pentru schimb de idei si pentru angajarea in conversatii la nivel national si chiar mondial.

Ce este autenticitatea? – autenticitatea inseamna a fi adevarat si autentic atunci cand comunici. Lasa adevarul sa fie principalul tau ghid. Acesta este stilul natural de comunicare pe care l-ai putea folosi atunci cand vorbesti cu un prieten bun.

Atunci cand ai parte de o comunicare reala si autentica cu oamenii, prin diferite cai mediatice si nu numai blog, e-mail, forum sau in persoana, este mult mai greu sa accepti comunicarea neautentica.

Nu are rost sa pierzi timp important cu persoane care nu sunt dispuse sa comunice ca fiinte umane reale.

Blocaje in calea autenticitatii – comunicarea autentica este o provocare pe mai multe nivele. In primul rand, trebuie sa iti infrunti temerile ce blocheaza adevarul tau interior sa iasa la suprafata, mai ales teama de a fi respins.  Si in al doilea rand, chiar si atunci cand te simti puternic indeajuns incat sa comunici adevarul, nu ai intotdeauna claritate cu privire la ceea ce e adevarat pentru tine. Dar a fi autentic nu inseamna sa fii perfect. Inseamna doar sa faci tot ceea ce poti pentru a fi real. Uneori, inseamna sa iti expui verucile si imperfectiunile, dar in acestea consta frumusetea autenticitatii.

Leave a Reply