A contribui in domeniul tau de activitate

O modalitate buna de a atrage persoane interesante, care sa te inspire in viata ta, si sa iti cresti succesul, este sa contribui in mod activ in domeniul tau de activitate. Cei ce contribuie sunt remarcati si atrag noi prieteni si oportunitati mai usor. A contribui este mult mai usor decat poti presupune.

Satul de izolare – atunci cand te concentrezi foarte mult pe proiectele tale, te poti simti izolat, deseori lucrand singur zile in sir. Poti avea prieteni dar cel mai  probabil lucreaza in campuri diferite. Si astfel nu va puteti ajuta reciproc pe plan profesional si devii constient de izolarea profesionala. Vei dori sa iti faci prieteni in acelasi domeniu si sa te simti mai conectat si integrat.

A decide sa te conectezi – tu trebuie sa decizi cand este timpul sa faci ceva. Tu decizi cand esti pregatit sa devii mai conectat profesional. Si unul dintre cele mai bune moduri este sa iti imbunatatesti profilului tau profesional, astfel incat sa devii cunoscut colegilor tai. Astfel sa fie o rampa de lansare pentru a-ti face noi prieteni si contacte.

A te conecta prin contributie – si cel mai bun mod de a-ti imbunatati profilul este sa contribui in domeniul tau de activitate intr-un anumit mod. Nu trebuie sa lucrezi doar pentru tine. Poti sa impartasesti cunostintele si sa ajuti pe toti cei ce muncesc in respectivul domeniu. Esti capabil sa daruiesti valoare, impartasind ceea ce stii. Trebuie sa te gandesti la domeniul tau ca si cum ai fi intr-o relatie, ca si cum ati fi o familie. Si trebuie sa te gandesti ce tip de relatie vrei sa dezvolti cu familia ta. Vrei sa va ignorati, sa va certati sau sa va iubiti si sa va sprijiniti? Pe masura ce contribui in domeniul tau, devii automat popular profesional. Si persoane din acelasi domeniu vor apela la tine pentru sfaturi. A contribui nu este deci un sacrificiu de sine. Daca devii bun si cunoscut poti participa la seminarii, sa scrii articole ce produc si o valoare materiala. Adevarul este ca aproape oricine, care munceste intr-un domeniu anume destul de mult timp, va face niste distinctii interesante, care, daca sunt impartasite, pot produce multa valoare pentru altii. Poti invata multe de la mentorii in domeniu, din cartile lor, articole, etc. Si acelasi lucru poti face tu pentru cei noi in domeniu. Orice rezultat pozitiv ajuta la dezvolare in domeniu, iar partea materiala se rezolva de la sine.

Actioneaza si fa o diferenta – poti impartasi idei tehnice, sfaturi practice, lectii de invatat si greseli de evitat. Poti de asemeni, sa ajuti sa motivezi si sa incurajezi persoane prin impartasirea entuziasmului tau. Chiar daca crezi ca nu poti contribui cu prea mult, incearca. Poti fi surprins sa descoperi cat de multe persoane sunt nerabdatoare sa invete de la tine. Poate ca nici macar nu realizezi cat de multe cunostinte si experienta ai acumulat pana cand nu incepi sa o impartasesti. A contribui face viata mult mai usoara. Contributiile regulate ies in evidenta in orice domeniu. Aceasta atrage prietenii multiple si oportunitati de afaceri. Atunci cand persoanele realizeaza ca esti un bun ajutor tind sa aiba incredere mai repede. Si increderea este un puternic lubrifiant in lumea afacerilor. Increderea motiveaza persoanele sa aduca la cunostinta prietenilor, familiei si colegilor existenta ta, pentru ca se asteapta sa le faca o favoare. Nu iti face griji ca trebuie sa creezi o mare istorie. Contribuie doar in prezent.  Nu intarzia la nesfarsit procesul deoarece crezi ca trebuie sa faci o contributie gigantica. Ceea ce lasi in urma se va face de la sine- este cumulul de contributii mai mici pe care le faci in timp. Daca vrei cu adevarat sa avansezi in cariera ta incepe un proces de 30 de zile de contributie in domeniul tau. Fa ceva in fiecare zi pentru a adauga valoare vietilor altor persoane. Nu te gandi prea mult sau sa ramai blocat in perfectionism. Dar scrie si impartaseste o idee potential folositoare pe zi. Poti sa o postezi oriunde doresti. Concentreaza-te pe un singur domeniu, unde ti-ar place sa ai un impact pozitiv. Daca poti mentine acest obicei al procesului timp de 30 de zile, atunci exista o buna sansa sa vrei sa faci acest lucru pe termen nelimitat. Odata ce devine obisnuinta, vei descoperi o dependenta pozitiva, una ce te va ajuta pe tine si alte persoane sa evoluati.

Leave a Reply