Incheierea unei relatii cu sentimente pozitive

Daca esti intr-o relatie chiar acum si nu esti chiar fericit nu incerca sa iti invinovatesti partenerul pentru propria nefericire. Nu este vina lui. El deja isi imparte dragostea lui cu tine, prin frecventele prin care esti compatibil. Daca acest lucru nu este suficient pentru tine, atunci nu incerca sa fortezi sentimentele partenerului tau. In schimb, recunoaste domeniile in care nu va conectati la fel de bine si renunta la acele arii. Poti gasi foarte usor alte persoane, cu care sa fii in sintonie in acele domenii.

A renunta la o relatie dar cu sentimente de dragoste nu este despre a-ti alunga partenerul din viata ta. Este despre recunoasterea frecventelor energetice in care sunteti cel mai compatibili si sa alegi sa te conectezi in acele arii principale. Este de asemeni despre a alege sa nu fortezi o conexiune, in acele domenii in care compatibilitatea este slaba.

De exemplu, sa presupunem ca ai conversatii super profunde, absolut uimitoare cu o persoana. Dar din punct de vedere sexual nu esti atras de acea persoana. Atunci tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de conversatie si nu incerca sa o transformi intr-o relatie sexuala. Daca te gasesti intr-o astfel de situatie maritala, recunoaste compatibilitatea intelectuala si emotionala si tinteste sa faci acele lucruri cu partenerul tau. Apoi recunoaste lipsa de conexiune sexuala si tinteste sa cauti acea conexiune cu alti parteneri. Acest lucru nu este o tradare. Este doar un mod inteligent de a-ti satisface nevoile. Poate ca ai un prieten ce este cu adevarat amuzant in cercurile sociale, dar din punct de vedere intelectual are lipsuri. Tot ce trebuie sa faci este sa iesi cu el si sa te distrezi, dar nu incerca sa ai conversatii intelectuale profunde ce doar te vor frustra.

Realizeaza ca nu faci nimanui nici o favoare daca te retii de la schimbare. De fapt, esti chiar egoist cu dragostea ta incercand sa o directionezi pe toata spre o singura persoana, ce nici macar nu poate sa primeasca tot ceea ce daruiesti. Alte persoane sunt de asemeni fericite sa impartaseasca experiente de dragoste cu tine. Nu este nevoie sa le negi oportunitatea de a se conecta cu tine. Atunci cand frecventele sunt incompatibile, intervine rezistenta. Cand frecventele sunt compatibile primesti acel sentiment cu bucurie. Daca esti blocat in partea rezistentei, nu vei putea sa iti imaginezi macar cum este pe partea bucuriei. Va parea ireal de usor, deoarece esti obisnuit sa te zbati si sa faci eforturi pentru a-ti satisface nevoile. Un exercitiu bun este sa faci o lista de 5-10 persoane din viata ta cu care petreci cel mai mult timp. Apoi langa numele fiecarei persoane fa doua liste scurte: 1) o lista a ariilor in care sunteti cel mai compatibili si 2) o lista a ariile in care sunteti mai putin compatibili. Apoi priveste aceste liste si recunoaste fiecare persoana pentru ceea ce este. Nu incerca sa realizezi o conexiune in toate ariile cu fiecare persoana.

O alta distinctie cheie este conexiunea dintre dominatie-supunere si compatibilitate. Compatibilitatea  pare sa fie cea mai ridicata, in arii in care o persoana este mult mai dominanta si cealalta persoana este mai submisiva. Acest lucru nu inseamna ca aceiasi persoana este dominanta in toate ariile compatibile, doar ca cineva este intr-un rol dominant. De exemplu, in arii de compatibilitate ridicata, o persoana poate fi ca un profesor sau un mentor pentru cealalta persoana din relatie. Sau o persoana poate actiona precum un ghid, sau pur si simplu isi asuma conducerea in majoritatea timpului. O persoana dirijeaza schimbarea de frecventa, in timp ce cealalta persoana se bucura de calatorie.

Renunta la toata vina, teama si resentimentul ce te-au tinut blocat. Recunoaste ca viata este abundenta si ca universul este nerabdator sa iti procure tot ceea ce ai nevoie. Trebuie doar sa elimini convingerile limitate. Nu face greseala de a incerca sa asculti muzica FM cu un radio AM. Lasa manifestarile tale (inclusiv persoanele din viata ta) sa fie asa cum sunt. Daca doresti noi experiente, fii dispus sa le primesti de oriunde. Nu incerca sa le fortezi intr-o forma anume. A alege o forma este treaba universului. Treaba ta este sa mentii dorinta generala, in aria de frecvente pe care doresti sa le experimentezi in continuare. A renunta la o relatie cu dragoste este o parte importanta din acest proces. Pentru a invita noi experiente in viata ta trebuie sa renunti la cele vechi. Observa unde energia din viata ta stagneaza si fa decizia de a renunta la acele parti din viata ta. Apoi deschide-te spre noi experiente. Ele vor veni singure in viata ta.

Leave a Reply