Ghidul incepatorului pentru a calatori minimalist

Daca iti este dificil sa impachetezi tot ceea ce ai nevoie intr-o calatorie, intr-o singura valiza, in acest articol vei afla cum sa faci acest lucru. Nu este dificil si nu trebuie sa faci totul deodata. Aminteste-ti cliseul incet si sigur castiga cursa.

1) Primul pas catre o calatorie minimalista este sa folosesti un troler mic. Daca nu ai suficient de mult spatiu pentru a impacheta toate lucrurile tale vei fi fortat sa elimini ceea ce nu este necesar. Daca pleci intr-o vacanta care presupune ca va trebui sa mergi mult pe jos poti sa inlocuiesti trolerul pe roti cu un rucsac care este mult mai usor de carat peste tot.

2) Indiferent de cat de lunga este calatoria ta, nu impacheta mai mult de 3 tricouri in culori neutre, astfel incat totul sa se asorteze. In acest fel nu trebuie sa te gandesti cu ce sa te imbraci. Daca pantalonii si tricourile se asorteaza intre ele pur si simplu te imbraci cu ceea ce este curat. In ceea ce priveste pantofii cel mai bine este sa optezi pentru o pereche neagra. Culorile inchise sunt de asemenea mai bune, deorece se observa mai greu daca sunt murdare sau nu. Daca versi sos pe un tricou deschis pata iese imediat in evidenta.

3) Samponul multifunctional iti minimalizeaza considerabil ratia de lichide pe care o porti. Exista destul de multe marci de sampon care pot fi folosite si ca gel de dus si gel de ras, etc. Daca calatoresti cu avionul tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui samponul in sticlute mici si nu va mai trebui sa cari foarte multe produse de acest fel.

4) Spala rufele in chiuveta. Limitand hainele tale la doar 3 tricouri inseamna ca va trebui sa le speli la cateva zile. Spala-le in chiuveta de la baie (poti sa folosesti tot samponul pentru acesta operatiune) si intinde-le sa se usuce peste noapte. Hainele tale vor fi gata dimineata. Daca sunt inca umede dimineata imbraca-le oricum si se vor usca foarte repede ( asta doar daca este vara).

5) Daca trebuie neaparat, cumpara. Impacheteaza minimul necesar, dar fi pregatit sa cumperi ceea ce ai nevoie daca uiti sa impachetezi sau daca nu poti sa iei ceva cu tine. Doar daca te duci in pustietate acest lucru nu va fi posibil. In rest vei gasi in mod sigur ceea ce cauti. A calatori se presupune ca trebuie sa fie amuzant. Daca esti impovarat de bagaje poate fi foarte neplacut. Cui ii place sa care multe bagaje grele pe scari, in lift si prin oras?

A impacheta lejer face calatoria mult mai simpla, astfel incat sa te concentrezi pe a te distra si nu pe a incerca sa eviti sa platesti taxele aeroportuare pentru bagaj.

Leave a Reply