17 moduri imbatabile de a-ti crea o zi de lucru relaxata

Pentru a avea o zi mai relaxata la locul de munca trebuie sa realizezi ca tu ai controlul asupra zilei tale. Poti sa creezi ziua perfecta daca esti dispus sa incepi de la zero. Pentru unele persoane acest lucru poate insemna niste pasi dificili, daca sefii sau locul de munca are o politica foarte stricta, cu privire la cum trebuie efectuata munca. De exemplu, poti vorbi cu seful tau pentru a-ti restructura programul. Poate de asemeni sa insemne ca trebuie sa iti cauti un alt loc de munca care este mai flexibil, daca nu esti multumit de starea actuala a lucrurilor. Sau poate insemna doar ca trebuie sa fii atent la sfaturile de mai jos si sa le alegi pe acelea care functioneaza cel mai bine pentru tine.

 1. Fa mai putin. Este foarte dificil sa ai o zi de lucru relaxanta daca ai prea multe de facut. In schimb invata sa reduci numarul lucrurilor pe care le ai de facut. Alege cele mai importante sarcini si proiecte, acele care vor insemna cel mai mult pe termen lung.
 2. Creeaza o rutina de dimineata. Si creeaza una extrem de relaxanta. Aceasta poate include exercitii fizice, o baie fierbinte sau meditatie. Toate acestea vor da startul unei zile perfecte.
 3. Pregateste-te cu o seara inainte. Rutina de seara este de asemeni esentiala pentru a-ti incepe ziua bine. Aceasta poate include sa iti alegi trei sarcini importante pentru urmatoarea zi, astfel incat sa stii exact ce ai de facut cand te trezesti. Poate sa insemne sa iti pregatesti hainele sau sa te relaxezi cu o carte si o cana de ceai.
 4. Incepe-ti ziua cu un dus relaxant.
 5. Fa cateva exercitii de inviorare. O alergare usoara sau cateva exercitii simple te pun intr-o stare mult mai buna. Si ai un surplus de energie binevenit.
 6. Lucreaza atunci cand este liniste. Poate ca esti mai productiv dimineata devreme sau seara tarziu. Orice functioneaza bine pentru tine, atat timp cat este liniste.
 7. Creeaza un mediu de lucru fara dezordine. Este in regula sa ai cateva fotografii pe birou, dar prea multa dezordine este o distactie vizuala. Elibereaza-ti peretii de orice in afara de o fotografie sau un tablou. Imprejurimile fara dezordine creeaza un mediu de lucru relaxant.
 8. Opreste distragerile. Asta inseamna telefonul, notificarile de email, mesageria instant, orice care iti intrerupe concentrarea si te face sa sari de la un lucru la altul.
 9. Redu angajamentele. Evalueaza toate lucrurile in desfasurare din viata ta si vezi ce este cu adevarat esential. Asta inseamna sa alegi 4-5 lucruri esentiale din viata ta si sa incerci sa elimini restul.
 10. Redu numarul de sedinte, intalniri. Daca poti sa renunti la sedinte, fa acest lucru. De obicei sunt o pierdere de timp. A reduce numarul de sedinte iti poate elibera mult timp si sa iti faca ziua de lucru mult mai relaxanta.
 11. Cate o sarcina pe rand. O sarcina obisnuita ti-ar lua foarte mult timp daca ai fi constant intrerupt de telefoane, email sau alte distrageri. Trebuie sa te concentrezi pe cate o sarcina si sa o duci la bun sfarsit, incercand sa elimini zgomotele de fond.
 12. Fa pauza. In timp ce a te concentra pe o sarcina este important este de asemeni important sa faci pauza atunci cand poti. Ridica-te.Fa cativa pasi in jurul biroului. Ia-ti un pahar de apa. Te vei simti mult mai relaxat dupa aceea.
 13. Fa o plimbare. Daca poti iesi si fa o plimbare scurta. Te va ajuta sa ai o alta perspectiva asupra proiectelor tale, sa gandesti, sa ai o privire de ansamblu mult mai ampla asupra zilei de lucru si asupra vietii. Plus ca iti pui sangele in miscare.
 14. Mananca masa de pranz in liniste.
 15. Fa mini-meditatie. Acest lucru nu necesita un covoras de yoga sau un templu. Doar stai la birou, inchide ochii si concentreaza-te pe respiratie pe masura ce intra in corp si o elimini. Acest lucru te va ajuta sa ai mai multa claritate.
 16. Invata sa te concentrezi pe momentul prezent. In loc sa iti faci griji cu privire la ceea ce ai de facut in viitor sau sa iti aduci aminte de ceea ce ai facut in trecut, concentreaza-te pe ce faci chiar acum. Acest lucru poate fi dificil, deoarece mintea noastra are tendinta de a hoinari, dar incearca sa fii constient de timpul in care este mintea ta. Si atunci cand incepe sa devieze, adu-o la momentul prezent. Acest lucru te ajuta sa iti pastrezi mintea intr-un loc plin de pace pe parcursul intregii zile.

Lasa-te purtat de val. Intotdeauna vor fi lucruri care nu vor functiona. Ceea ce este important este modul in care reactionam. Atunci cand lucrurile devin coplesitoare fa un pas inapoi pentru a capata o alta perspectiva. Si realizeaza ca in cateva luni nimic din toate acestea nu vor mai conta. Apoi fa pasii necesari pentru a elimina lucrurile care nu sunt esentiale si concentreaza-te pe ceea ce este cu adevarat important.

Leave a Reply