Depasirea limitarilor financiare

Deseori, persoanele care nu au reusit sa isi atraga un venit, din activitatile zilnice, incearca sa ofere sfaturi despre cum sa te concentrezi pe atragerea bogatiei si abundentei. Insa, acest lucru in mod sigur va provoca o rezistenta interioara. Si o astfel de rezistenta trebuie tratata cu o constientizare ridicata.

Depasirea blocajelor financiare ascunse, poate fi mai importanta decat banii in sine. Toata lumea are blocaje. Pentru unii oameni aceste blocaje pot fi reprezentate de notiunea de bani in exces. Mult mai multi bani decat este nevoie pentru a supravietui, pot cauza disconfort. Pentru alte persoane, intreaga idee de bogatie este asociata cu prejudecatile negative, implementate in copilarie. Si un alt blocaj important este lipsa de stima, sentimentul ca nu meriti venitul pe care il castigi. Si acest lucru te poate impiedica sa urmaresti oportunitati financiare substantiale.

Partea cea mai grea, a procesului de depasire a limitelor fianciare, este identificarea blocajelor.

Majoritatea blocajelor sunt instalate in copilarie. Si devin atat de interiorizate, incat de obicei nu suntem constienti de ele. Astfel de convingeri limitate, pe termen lung, te pot sabota.

Munca dificila este minunata, insa aceasta convingere te poate limita, in a castiga bani mai usor. Nu confunda efortul cu valoarea. Acest lucru te va face sa ratezi multe oportunitati de castig, doar din cresterea valorii, nu dintr-o munca grea, sustinuta. Cand te vei concentra pe valoare si nu pe efort, vei castiga un venit decent, fara mult efort si vei incepe sa iti stabilesti multiple fluxuri de venit. Dar, de asemeni, este usor sa cazi si in cealalta extrema, incercand sa faci bani din absolut orice. Si acest lucru, nu inseamna ca trebuie sa cedezi gandirii colective si sa iti sabotezi propriile rezultate financiare, in acest proces. Mentalitatea ca totul trebuie sa fie gratuit si popular apare doar la tinerii care inca beneficiaza de veniturile parintilor si nu isi pot permite mai mult. Este frumos sa fii capabil sa furnizezi  ceva valoare gratuita, insa acest model, de obicei, nu serveste binele suprem al tuturor.  Nu este un sistem de convingeri prea sanatos, acela ca trebuie sa te sacrifici te altarul gratuitatii.  Poate ca o mentalitate mai buna este sa te gandesti sa procuri o valoare justa pentru schimbul de valori. Si sa ignori acele cereri, ce pot fi necistite sau nu tocmai juste, in schimbul dintre parteneri.

Cel mai corect mod de gandire, cu privire la valoarea pe care o distribui, poate ca este acela ca, trebuie sa castigam cu totii. Si tu sa castigi si persoana care beneficiaza de valoarea ta. Dar, din pacate exista multe persoane, ce doresc cu orice pret doar castigul. Si poate ca cel mai bine este sa le ignori.

Poti oferi o multime de continut gratuit tuturor, insa trebuie sa fii cinstit cu tine insuti. Nu poti trai, doar din a darui. Trebuie sa gasesti un loc, unde serviciul de sine si serviciul pentru binele suprem, devine unul si acelasi lucru. Problemele serioase apar, ori de cate ori, apare un conflict intre cele doua.  Nu trebuie sa ai nici un interes in a fi lacom, egoist sau avar, dar in mod sigur nici nu doresti sa fii un martir al sacrificiului de sine. “Lacomia” ta  trebuie directionata spre cresterea abundentei pentru tine si pentru ceilalti, simultan. Trebuie sa aliniezi binele tau cu binele suprem al tuturor, astfel incat ambele sa arate aceiasi directie. Pentru a ajunge la un punct, in care sa iti urmezi intuitia si sa renunti la gandirea bazata pe frica, ce te-a impiedicat sa te bucura de abundenta financiara. Trebuie sa lucrezi la propria ta filozofie de abundenta si bogatie. Si aceasta filozofie poate fi: “creaza valoare pentru ceilalti si vei primi o compensatie echitabila”.  Nu te gandi la lacomie. Nici la sacrificiul de sine. Si cu atat mai putin conteaza ce cred alte persoane despre tine.

Daca doresti sa atingi o mai mare abundenta financiara, acorda-ti timpul necesar pentru a descoperi sursa rezistentei tale in fata atingerii acelei bogatii. De exemplu, ideea de a deveni bogat este ofensatoare si respingatoare pentru tine? Exploreaza aceste convingeri limitate. Analizeaza-le in mod constient si decide daca sunt intr-adevar convingerile pe care doresti sa le pastrezi.

Sunt convingerile tale financiare aliniate cu servirea binelui propriu si servirea binelui suprem al tuturor?

Leave a Reply