Cum sa dai frau liber creativitatii : lucruri care trebuie evitate

Pentru a-ti dezvolta creativitatea, trebuie analizate locatiile de baza, de inspiratie si atitudinile care ar trebui adoptate. Pentru a aborda acest subiect, ar trebui privit dintr-o perspectiva diferita si sa analizezi celelalte probleme care au un efect contrar asupra creativitatii tale astfel incat sa le poti evita zilnic.

Lipsa somnului

Este una din cele mai evidente probleme care nu lasa creativitatea sa se dezvolte dar si unul din acele lucruri care poate afecta omul in fiecare zi. Un creier obosit este un creier care functioneaza incet si nu poate sa prelucreze intr-un mod efectiv toate ideile care apar.

Tensiune si stres

Aceasta este o alta problema cu care ne confruntam, mai ales la serviciu unde data de finalizare si alte presiuni externe pot intr-adevar sa intervina in procesul de creatie. Asigura timpul necesar muncii tale si atunci cand este nevoie, sa-ti asiguri si pauza necesara.

Instrumente slabe

Toti ar trebui sa folosim diverse instrumente care sa ajute creativitatea, fie ca este vorba de o lista pe care iti scrii ideile sau o camera de filmat cu care sa poti filma imaginile interesante, pentru a le folosi ca si sursa de inspiratie. Totusi, daca ai instrumente de calitate slaba care nu sunt potrivite nevoilor tale, pot reprezenta mai mult decat un obstacol. De exemplu, daca laptopul tau creeaza probleme, te face sa pierzi timp, timp pe care l-ai fi folosit intr-un mod constructiv.

Sa incerci din greu

Este foarte dificil sa te chinui sa fii creativ, deoarece de obicei apare de unde nu te gandesti inspiratia cate iti va starni creativitatea. In timp ce sunt multe modalitati de incurajare a creativitatii, daca te fortezi sa-ti apara ideile, atunci ai putine sanse sa apara.

Sistematizare

Nu exista nicio garantie care sa te faca sa devii creativ si adesea sunt diferire situatii cand sunt necesare diverse abordari pentru a aparea idei noi. Adesea este bine sa fii organizat dar nu pune limite in ceea ce priveste sistematizarea problemei. Daca te gasesti intr-o situatie tensionata, se poate sa nu ti se permita sa gandesti dintr-o alta persectiva.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply