De ce nu ar trebui sa iei decizii la inceput de an

Aproape ca a devenit o traditie ca fiecare sa ofere cate un sfat cu privire la deciziile din noul an. Fie ca este la televizor, la radio sau prin reviste, toti par multumiti sa arunce sfaturi in stanga si in dreapta. Voi incerca sa indepartez aceasta moda si sa aduc o alta idee despre deciziile din noul an. O parte din sfaturile oferite sunt generale si practic nu aduc nimic concret cititorilor. In schimb, aduc un plan nou si lasa oamenii in urma cu un optimism naiv despre ceea ce vor face. Rezultatul? Niste decizii prost gandite si total nerealiste care sunt destinate esecului. Aminteste-ti regula sa incepi incet.

O alta problema pe care o am despre deciziile cu privire la noul an este aceea ca multe persoane au aceasta viziune despre noul an si anume ca este o perioada noua de imbunatatire a vietii. Deoarece si ei tind sa aiba cunostinte minime despre procesul de constructie si indepartare a obiceiurilor, nu este ceva neobisnuit sa abandoneze inca din primele luni. Ar mai trebui inca 11 luni ca sa reinceapa procesul. Este constructiv, mai ales daca ai o selectie destul de mare de decizii, ceea ce poate reprezinta din nou un alt element din lista obisnuita de inceput de an. Cum iti poti organiza timpul cand vine vorba despre mai multe obiceiuri? Iti pot garanta ca daca gresesti, va aparea efectul domino care va darama progresul oricarui alt obicei. Trebuie sa ai o lista mica si sa fie cat mai compacta.

Poate ca cea mai mare problema in privinta deciziilor din noul an este aceea ca pot reprezenta o chestiune foarte importanta, pe de o parte datorita modului cum sunt descrise in presa, deoarece vizeaza intreg anul si pe de alta parte, deoarece noul an este vazut ca si un nou inceput pentru fiecare om. Ce se va intampla daca nu mai sunt in pas cu ultimele noutati? Acesta este progresul meu pentru restul anului ruinat. De asemenea incalca si una din regulile de baza care vizeaza dezvoltarea obiceiurilor. Ar trebui sa ai o perioada de timp destul de scurta, o saptamana sau chiar si o zi si sa nu te mai gandesti la progresul anului.

Un an nou poare reprezenta intr-adevar o mare sansa de a-ti revizui progresul si sa te hotarasti care ar fi directia pe care ar trebui sa o urmezi in urmatoarele 12 luni, dar folosind acest moment si ca un moment de a redobandi un obicei cu privire la deciziile insipide din noul an.

 

 

Leave a Reply