Micii pasi facuti regulat sau picatura chinezeasca

Cititorii fideli ai acestui site stiu fara indoiala cat de multi mi place idea de a imparti munca in activitati mici (sau actiunile urmatoare daca esti fan al lucrurilor “de facut”). Eu o fac destul de des incat orice proiect, cat de mic ar fi, ma uit cum sa-l bucatesc. Recent mi-am zugravit dormitorul si am facut cate un perete pe zi. Pare greu de inteles si la suprafata un pic cam neproductiv, dar care este alternativa? Cateva ore intr-un weekend, facand o munca din greu.

Am auzit ca una dintre cele mai mari plangeri despre aceasta abordare este faptul ca nu se finalizeaza nimic in fond. Daca tot ce faci sunt pasi marunti, este ca si cum te-ai invarti in jurul cozii si nimic substantial nu este finalizat. Este de inteles critica, dar nu amana pasii marunti pe care trebuie sa-I faci pentru finalizarea muncii tale.

Este important sa realizezi acest lucru ca atunci cand iti imparti munca astfel, o faci  mult mai atragatoare.  Cu o mare sarcina, consumatoare de timp, cum e si exemplul meu de renovare, sau cu marele meu proiect scris ce-l fac acum, poti intampina greutati. Este cat se poate de natural.  Confruntandu-ma cu perspectiva de a construi acest site in urmatorii ani, nu e de mirare ca am petrecut atat de mult timp sa-l slefuiesc. Dar mi-am concentrat atentia pentru a face cate o pagina…

Sigur, in final nu e mult, dar este mai usor de facut si mult mai atragator sa lucrezi cu placere zilnic. Peste o luna asta inseamna un numar satisfacator de pagini. Peste un an… Exista posibiliatea ca aceasta site sa fie foarte complet. Compara asta cu incercarea de a face o gramada de lucruri intr-o singura sesiune. Gasirea timpului si  energiei sa te angajezi in mod regulat la ceva de genul asta este departe de a fi usor. Micii pasi facuti regulat creeaza mai multe rezultate decat pasii mari facuti ocazional.

Leave a Reply