Cinci inspiratii pentru persoanele creative

Cea mai comuna problema intalnita de oricine care doreste sa creeze ceva, indiferent de subiectul ales sau de nivelul de experienta este lipsa inspiratiei. Desigur unele peroane vor suferi mai des decat alte persoane, dar nu se poate evita aceasta problema. Mai devreme sau mai tarziu te vei gasi intr-un desert creativ chinuindu-te sa faci ceva nou ….orice care sa nu para anost si lipsit de viata.

Iata cinci inspiratii pentru persoanele creative pentru ai ajuta sa treaca peste seceta ortografica:

Revistele. Scrierea pe un blog a devenit din ce in ce mai apropiata de stilul de scris al revistelor. Acest progres este natural luand in considerare setul de competente necesar pentru a avea succes in fiecare dintre aceste discipline. Ambele, blogul si revistele, au nevoie de titluri ce capteaza atentia, subiecte de interes comun si continuturi care vor tine cititorii absorbiti in citire. Multi blogeri considera revistele ca fiind demodate si ca nu au nimic de oferit, dar editorii si scriitorii de reviste si-au imbunatatit abilitatile lor pe parcursul anilor. Si sunt experti cand vine vorba de a capta si mentine atentia cititorilor. Daca iti lipsesc ideile  du-te la un magazin si cumpara cateva reviste. In timp ce orice revista este buna, sugerez totusi sa cumperi una pe care nu ai citi-o in mod normal. Creativitatea consta in gasirea unei noi perspective asupra unui subiect. Si daca te chinui prea mult trebuie sa pasesti in afara setului tau obisnuit de influente. Daca esti o persoana sportiva cumpara o revista despre fotografie. Daca esti o persoana care iubeste animalele cumpara o revista despre masini si motociclete, de exemplu. Poate ca continutul nu va fi ceva care iti va face foarte multa placere, dar scopul este sa iti pui forta creatoare in miscare si sa inveti din reviste diferitele stiluri de a scrie.

Filmele. La fel ca si revistele, filmele trebuie sa fie convingatoare. Si cele mai bune dintre ele aproape intotdeauna se desfasoara in jurul unei povesti captivante. Fiecare dintre noi avem gusturi diferite, dar in mod sigur iti vei gasi filmul si povestea care te pot inspira la un nivel profund. Poate ca este vorba despre o poveste despre o persoana care invinge toate obstacolele sau poate ca este un film care iti aduce aminte de ce iubesti ceea ce faci. Important este sa iti gasesti inspiratia.

Cartile. Cartile sunt o alta sursa grozava si accesibila de inspiratie. Trebuie sa gasesti acele carti care au subiecte ce te pot inspira in ceea ce faci. Pot fi carti de specialitate sau de alta natura, dar atat timp cat acea carte te face sa te ridici din scaun si sa faci ceva, atunci scopul ei va fi atins. Adu-ti aminte ca inspiratia este telul final, o carte buna este unealta care te ajuta sa ajungi acolo.

Ziarele de scandal. Jumatate dintre voi poate ca va strambati doar cand auziti cuvantul ziar, dar adevarul este ca la fel ca si revistele acestea poate fi o sursa foarte buna de inspiratie. Daca ceea ce faci are titluri la fel de captivante ca si un ziar, atunci esti pe drumul cel bun. Gandeste-te de cate ori te-ai gasit citind un ziar doar pentru ca un titlu ti-a captat atentia? Desigur stii ca nu totul este asa cum pare, dar il citesti oricum, nu? Trebuie sa studiezi titlurile ziarelor pentru a-ti da seama de ce persoanele cumpara si citesc astfel de publicatii. Totusi trebuie sa studiezi de asemenea si aspectele povestilor pe care trebuie sa le eviti. De exemplu, ce efect ar avea asupra activitatii tale daca subiectele s-ar dovedi a fi minciuni? Care ar fi repercursiunile daca titlurile ar fi de necrezut?

Arta. Ultima sursa de inspiratie este una la care poate ca nu te gandesti. Totusi, oricine a stat in fata unui tablou frumos sau in fata unei fotografii care iti taie respiratia sau o sculptura exceptionala, iti poate spune ca este o experienta cu adevarat inspirationala. Arta este ceva incredibil de subiectiva, dar te poate inspira la nivele profunde. Arta iti pune partea creativa a creierului tau in miscare. Oameni de stiinta au demonstrat ca partea dreapta a creierului este aria care controleaza functiile creative precum imaginatia. Au gasit de asemeni ca multe activitati care implica arta sau muzica ne determina sa folosim mai mult partea dreapta a creierului. Asa ca daca te gasesti intr-un blocaj de creativitate iesi din casa si viziteaza un muzeu sau o galerie de arta. Sau poate ca esti mai inclinat spre muzica. Asa ca, cauta un concert sau un bar care are si formatie live. Oricare metoda alegi nu va dura mult pana cand inspiratia artistica se va revarsa peste tine.

Leave a Reply