Secretul de a fi incredibil de creativ

Care este secretul pentru dezlantuirea creativitatii? Daca aspiri sa fii un artist in mod sigur ai incercat sa gasesti moduri de a fi cat mai creativ. Ai explorat caile traditionale catre creativitate cum ar fi : pictura, desenul, a canta la un instrument, scrierea creativa, poezia, etc. Te-ai conectat cu suflete creative, artisti si persoane care traiesc conectate cu natura. Dar pentru a te conecta cu natura ta creativa trebuie doar sa realizezi un singur lucru..

Esti deja un artist. Nu trebuie sa creezi o sculptura extraordinara sau un sonet exceptional. Creezi tot timpul doar prin a fi in viata. Fiecare decizie pe care o iei, de fiecare daca cand te misti, respiri sau vorbesti, creezi. De fapt nu ai putea sa nu creezi chiar daca ai vrea acest lucru. Tu esti personajul principal din povestea vietii tale. In fiecare zi dezvolti si continui intriga performatei tale maiestre. Interactionezi cu alte personaje secundare din povestea ta care iti sustin rolul. Acestea sunt prietenii tai, persoanele dragi, familia si colegii de munca. Sunt actorii si actritele de sprijin din drama ta si de asemenea te ajuta sa modelezi narativa vietii tale. Poti sa schimbi cursul povestii tale oricand doresti prin a face noi alegeri si prin a urma noi cai. Poti sa renunti la un personaj secundar si sa alegi altele noi daca nu iti sustin povestea pe care ti-ar place sa o creezi. In mod constant directionezi piesa care se numeste viata ta si asta te face un artist extraordinar. Asa ca daca iti creezi viata ta tot timpul nu ar fi mult mai puternic sa te vezi precum un artist, mai degraba decat o simpla persoana pasiva? Probabil gandesti ca acest lucru nu conteaza atunci cand tai legume sau cand iti speli pisica, dar conteaza foarte mult. Cand stii ca creezi din punct de vedere artistic, devii mai implicat in viata ta. Incepi sa traiesti mult mai deliberat. Iti speli pisica cu dragoste deoarece o iubesti chiar daca miroase teribil. Tai legumele cu bucurie pentru ca stii ca alegi sa pui ceva sanatos in corpul tau. Iata cateva moduri practice de a imbratisa artistul tau interior:

  • Munca.  Faci alegeri pentru a-ti urma cele mai profunde dorinte? Te misti in directia visurilor tale? Mult din viata noastra este petrecuta muncind, asa ca are sens sa fii constient de cariera pe care o creezi. Gaseste o cariera care te plateste pentru ca esti tu. Poate ca trebuie sa creezi una daca nu exista.
  • Banii. Acorda atentie unde se duc banii tai. Iti cheltuieti banii inconstient? Cumperi ultimele tehnologii si urmaresti tendintele care te tin departe de acel curs de yoga pe care iti doresti sa il incepi? Reevalueaza cum iti cheltuieti banii pentru a putea trai dupa propriul tau design.
  • Obiective. Obiectivele pe care le ai sunt motivate de ego sau sunt centrate pe inima? Urmeaza viata care ti-ar place sa o creezi? Vezi unde poti sa simplifici si sa cureti pentru a crea spatiu pentru eforturile autentice.
  • Relatiile. Relatiile tale te asista in dorintele tale sau te mentin pe loc? Sau poate ca tu te mentii pe loc. Fii onest cu tine insuti si fa schimbarile necesare care merg neinfricate cu tine insuti.
  • Informatia. Cine iti dicteaza ce anume ar trebui sa gandesti, media sau tu? Decide in mod constient informatia pe care o accepti si pe care o elimini si ce anume nu iti serveste.
  • Rutina. Majoritatea zilelor nostre le consideram normale. Daca majoritatea zilelor sunt comune are sens sa profiti cat mai mult de ele. In loc sa te concentrezi pe cat de mult poti sa realizezi, concentreaza-te pe cat de mult iubesti ceea ce faci. Fii acolo complet. In timp ce faci acest lucru vei descoperi ca te bucuri de acele sarcini plictisitoare mult mai mult.

Viata la urma urmei este o colectie de povesti. Dar tu esti singurul care poate crea povestea visurilor tale. Este povestea ta. Asa ca, ce anume vrei sa creezi? Un film noir sau un basm? Poti sa alegi o aventura indrazneata sau o comedie. Depinde de tine atat timp cat accepti ca tu esti artistul. Tu ai pensula, asa ca depinde de tine sa pui culorile care iti plac cel mai mult.

Leave a Reply