Apatia provenita din alegerea unei cariere gresite

Alegerea gresita a unei cariere poate aduce consecinte emotionale majore.

Apare nemultumirea si nesatisfacerea, apoi frustrarea si sentimentul de coplesire, depresia si sentimentul de neajutorare, iar in final senzatia de amorteala si apatie. Aceste stari apar in mod normal intr-o perioada de timp, iar rata lor de progresie difera de la persoana la persoana.

Este trist sa vezi oameni blocati in etapa de apatie/amorteala. Acest lucru apare frecvent in randul persoanelor care si-au ales gresit o cariera acum multi ani.

Apatia si negarea sunt mecanismele de adaptare. Cand veti vedea pe cineva suferind de cariera apatica, ii veti vedea intotdeauna si metodele de evadare. Se vor simti prinsi intr-o capcana fara speranta si uneori e prea dureros sa recunoasca ca au de-a face cu astfel de sentimente. Scanati-va rapid nivelurile pe o scara a constiintei si veti putea vedea ca pentru a progresa dincolo de apatie, trebuie sa treci prin durere, frica, furie, etc.

Din perspectiva noastra, oamenii apatici nu au absolut nimic de pierdut. Cu toate acestea, pentru a renunta la o slujba pe care nu o iubesc, este ca si cum nu ar renunta la nimic, indiferent de cat de multi bani ar castiga sau cati ani au investit in ea.

Este ciudat atunci cand vezi oamenii pazindu-si locul de munca de parca ar fi ceva valoros. Ceea ce defapt incearca sa protejeze este respectul de sine, ce cred ca va avea de suferit daca admit greseala facuta cu ani in urma.

Aceste cariere apatice care nu sunt controlate de constiinta nu sfarsesc in regula. Nu lasati acest lucru sa vi se intampla. Este mai bine sa te ocupi de o reparatie costisitoare acum, decat sa te lupti tot restul vietii cu o munca pe care incerci destul de slab sa o sustii. Adica sa sprijini o decizie gresita.

Plangeti-va, temeti-va, suparati-va, in timp veti avea de-a face cu emotiile pe care le-ati suprimat pana acum.

Este ok sa admiteti ca sunteti pe o cale gresita si sa va simtiti frustrat si nesigur in legatura cu ce veti face in viitor. Este o situatie cat se poate de umana. Beneficiul de a te ocupa de aceste dificile sentimente, este faptul ca acestea te vor ajuta sa clarifici ceea ce vrei sa faci in viitor. Apoi canalizati-va energia in a urmari noi oportunitati pentru o mai mare fericire si implinire.

Leave a Reply