Polaritatea si cariera voastra

Sa exploram cateva aplicatii practice ale gandirii bazata pe polaritate, cu privire la alegerea carierei dvs.

 

Procesul de luare a deciziilor mai bune – semnificatia polaritati este ca poate servi ca un instrument puternic in luarea deciziilor.Va ajuta sa taiati prin ceata indeciziilor pentru a atinge un nou nivel de claritate. Cand privesti o decizie din perspectiva polaritati iubirii si a fricii, decizia corecta pentru tine devine deseori clara. Asa ca sopul intelegerii polaritati este de a lua mai multe decizii corecte conducand spre mai multe rezultate dorite.

 

Determinarea si ambitia ta – propria pozitie in spectrul polaritati va juca un rol important in determinarea tipului de efort si energie pe care il investesti in cariera ta sau in afaceri. Ca o regula generala, oamenii polarizati sunt mult mai ambitiosi si mai determinati decat cei non-polarizati. Sursa de motivatie a unui Lucrator intru Lumina este iubirea, expresia “iubirea cucereste tot”contine un dram de adevar in ea. Cu cat iubesti mai profund, cu atat vei fi mai determinat sa actionezi. Lucratorii intru Lumina au astfel, un depozit infinit de iubire, incat nu se pot abtine sa nu o exprime. Exista o constrangere fericita de a darui.

Sursa motivatiei unui Lucrator intru Intuneric este frica. Intrucat un Lucrator intru Lumina transcede frica prin a recunoaste teama ca pe o iluzie, un Lucrator intru Intuneric isi infrunta teama ca si cum ar fi o fiara ce trebuie ucisa, imblanzind-o si folosind-o drept combustibil. Acest combustibil primar arde de pofta pasionala a puteri, controlului si dominatiei.

Decizia de a polariza nu este catusi de putin usoara, este una din cele mai mari decizii pe care le vei lua vreodata. Dar nu vei atinge niciodata cele mai profunde nivele ale determinari si ambitiei daca nu o vei face.

 

A lua decizii inteligente in cariera – daca vei polariza cu iubire vei construi o cariera bazata pe dorinta de a aduce cea mai buna contributie. Veti dori sa lucrezi acolo unde punctele tale forte si talentul, pot fi folosite pentru a servi binele suprem. Considerentele tale de  top sunt serviciul,creativitate si contributia si vei evalua deciziile in cariera in baza a cat de bine intrunesc aceste criterii. Lucruri precum salariul, functiile si beneficiile sunt inca relevante dar sunt importante doar in masura in care iti sporesc abilitatea de a servi.

Daca polarizezi prin frica, vei construi o cariera bazata pe bani, status si putere, recunoasterea si avansarea fiind extrem de importante pentru tine. Doresti sa urci scara succesului cat mai sus posibil iar daca pe parcurs ajungi sa contribui asta e, dar nu este preocuparea ta principala. A aduce o contributie e relevant doar daca iti sporeste puterea. Astfel polaritatea voastra va afecta majoritatea deciziilor in cariera.

Poti crede ca o mentalitate echilibrata este mult mai eficienta decat una polarizata dar nu asa functineaza lumea reala. Focalizarea singulara a polaritati produce rezultate mai bune. Astfel polaritate se poate aplica si companiilor, asa determinand ce tip de companie ti se potriveste. O companie bazata pe servicii va fi in continuare atenta la vanzari si profit, dar scopul ei este sa extinda productia creativa. O companie orientata spre profit va depune in continuare efort in productia creativa numai in masura in care acest efort  va spori profitul. Ambele companii pot fi de succes, dar vor opera cu sisteme de valori diferite. A lucra intr-o  companie exterm de polarizata ai foarte multe de invatat dar pentru a avea o cariera pe termen lung este important sa alegi o companie care se potriveste propriilor alinieri.

 

Confruntarea cu ceilalti – cunoscand inclinatiile spre polaritate a unei persoane poate face ca relatiile voastre profesionale sa decurga mult mai usor. Daca cunoaste-ti o persoana inclinata spre polariatea fricii, face-ti apel la interesul de sine al acelei peroane pentu a o motiva. Ofera-i mai multa putere, bani, stimulente si vei  observa o activitate buna si cooperare. In schimb cu o persoana inclinata spre polaritatea iubirii vei dori sa subliniezi oportunitatea de a lucra creativ si arata modul in care aceasta persoana ar face o diferenta pozitiva in lume.

 

Evitarea problemelor polaritati – persoanele polarizate se concentreaza in canalizarea fluxului energetic intr-o singura directie, asemanator cu un curent care circula printr-un circuit electric. Lucrul cel mai important este sa mentii fluxul, ceea ce impune luarea in considerare a imaginii de ansamblu a intregului circuit.

Sindromul Lucratorului intru Lumina este ceea ce se intampla cand un Lucrator intru Lumina se concentreaza pe a darui, prin excluderea tuturor, in cele din urma paralizand capacitatea lui de a darui. Lucratorii intru Lumina trebuie sa invete sa echilibreze daruitul cu primitul pana la nivelul la care creste capacitatea de a oferi. Un Lucrator intru Lumina care nu reuseste sa primeasca, foloseste din greseala energia fricii, incapacitatea lui de a lua o pauza pentru sine este inradacinata in frica da a nu fi perceput drep egoist. Asa dar face apel fara sa stie la energia fricii care incet corupe fluxul energiei iubirii. Prin urmare sindromul Lucratorului intru Lumina nu este cauzat din excesiva dragoste, ci din aplicarea ascunsa a energiei fricii.

Sindromul Lucratorului intru Intuneric este ceea ce se intampla cand un Lucrator intru Intuneric devine prea infometat de putere si ajunge sa distruga. Lucratorii intru Intuneric trebuie sa invete sa echilibreze achizitiile cu o forma de contributie, in masura in care creste capacitatea lor pe termen lung de a obtine si mai multa putere. Pentru ei a darui e doar buna publicitate, o modalitate de a castiga si mai multa putere pe termen lung, in concluzie doar un act egois. Astfel un Lucrator intru Intuneric ce nu reuseste sa imbratiseze teoria daruirii egoiste foloseste din greseala energia iubirii.

Indiferent de polaritatea pe care o alegeti tebuie sa ramaneti constienti de perzenta propriei umbre. Emotii negative persistente sunt semne sigure ca  ai o polaritate mixta.

 

Adevaratele tale intentii – cand priviti in adancul vostru ce vedeti, sunteti un Lucrator intru Lumina in devenire sau partea intunecata va cheama? In timp ce cuvinte ca: iubite/frica , lumina/intuneric au in mod evident o majora conditionare sociala, este mai bine sa vezi fiecare polaritate la fel de viabila si acceptabila. Astfel polaritatea buna este aceea care este cea mai buna pentru tine, iar polaritatea rea este sa pretinzi ca esti ceva ce nu esti.

In timp ce nu trebuie sa polarizezi foarte curand, pentru cele  mai bune rezultate ar trebui pana la urma, sa polarizezi cu oricare dintre partile care te atrag cel mai mult.

Nu opune rezistenta persoanei care esti cu adevarat.

Leave a Reply