Cariera si implicare

Cat de implicat esti pentru a avea o cariera pe care o doresti?

Nivelul de implicare joaca un rol cheie in procesul de creare a unei cariere satisfacatoare. Cand oamenii nu se implica in carierele lor, tind sa aiba rezultate scazute. Insa cand privesc si analizeaza clar ce isi doresc, atunci se implica sa creeze, oricat de mult timp ar presupune.

Actiunile dezvaluie implicarea.

Cum stii cat de implicat esti? Acest lucru se observa in functie de actiunile tale. De exemplu, daca in cariera ta pare a fi in neregula, iar tu nu faci decat sa urmaresti emisiunile tv, care va fi nivelul tau de implicare in aceasta  situatie? Implicarea ta este concentrata pe divertisment mai mult decat pentru a petrece timp in a face munca pe care o iubesti. Amanarea este o alegere tentanta, insa valabila pe un termen scurt, pe termen lung ea te va tine blocat. Daca o cariera reusita conteaza pentru tine, atunci actiunile tale vor arata acest lucru.

Incubarea contra intarzierii. Exista o mare diferenta intre a cauta in mod activa inspiratia, prin activitati cum ar fi, introspectia, documentarea, meditatia, citirea cu scop, fata de intarzierea inactiva.

Faceti-va timp pentru dezvoltarea carierei. Stabiliti-va un obiectiv simplu pentru a aborda cel mai evident progres, apoi eliminati toate activitatile neesentiale pana cand vei obtine rezultatul dorit. Urmatorul pas ar fi notarea unui scop, ceva ce ar putea fi realizat intr-o perioada relativ scurta, daca faceti din acest lucru o prioritate.

Pentru majoritatea oamenilor, a te bucura de o cariera, este unul din cele mai importante scopuri in viata, insa rareori oameni ajung la cariera visurilor. Este o combinatie de gandire si actiune pro-activa. In timp ce pasii pentru a ajunge acolo necesita mult efort, rareori ei vor fi necunoscuti, trebuie doar sa acorzi timp si insistenta.

Sa fii rezistent face parte din proces, cu cat esti mai implicat, cu atat vei fi mai dispus sa acorzi timp pentru realizarea scopurilor.

Implicarea mentala sau emotionala. Implicarea reprezinta o decizie interna, nu este ceva ce apare fortat din exterior. Angajamentul apare cand gandurile si emotiile tale sunt orientate in aceeasi directie. Daca iei o decizie mentala dar simti ca este in neregula, nu esti implicat, la fel se intampla si in cazul unei decizii emotionale ce nu e  in concordanta cu intelectul. Angajamentele reale sunt acele care implica atat mintea cat si emotia.

Cum sa te implici. Cum faci sa te implici in urmarea carierei visurilor tale? Unii oameni reusesc prin abordarea partii mentale. Ei petrec mult timp in cercetarea tuturor posibilitatilor de cariera. Altii prefera sa inceapa cu partea emotionala. Acest lucru presupune sa iti imaginezi calea, si intelegerea profunda a ceea ce vrei sa faci . Deci luati in considerare potentialul impact asupra muncii voastre si cum va face sa va simtiti aceasta munca in fiecare zi, chiar daca nu este sigur domeniul de activitate pe care vreti sa il urmati.

In cele din urma ambele parti, mentale si emotionale sunt importante. Daca nu le veti stapani 100% si nu veti fi cu adevarat implicat, pana nu veti face suficienti pasi pentru a incepe sa luati masuri si sa va simtiti bine in directia stabilita.

Aveti nevoie de minte si inima pentru a fi de-acord cu alegerile voastre, in caz contrar va veti sabota singuri.

Pastrati-va destinatia si dezvoltati-va cariera oricat de mult este posibil.

Leave a Reply