Voluntariatul

Multe persoane sugereaza  ca a face voluntariat este un mod grozav de a-ti deschide inima unor noi experiente. Atunci cand executi un serviciu cu inima si mintea inchisa, experienta este complet diferita in comparatie cu a face acest lucru deoarece il doresti cu adevarat.

Beneficiile voluntariatului – recomand cu caldura sa faceti ceva munca de voluntariat, mai ales daca nu a-ti mai facut-o niciodata. Este o modalitate foarte buna de a-ti deschide inima si a te simti mai conectat cu oamenii. Daca te simti izolat, deconectat, neinteles sau singur atunci voluntariatul te poate ajuta cu siguranta. Cele mai mari probleme din viata ta, toate par destul de minore atunci cand esti fata in fata cu zambetul ce iti topeste inima, a unui copil cu dezabilitati.

Multe persoane au descoperit noi oportunitati in cariera din voluntariat. Daca vrei sa lucrezi intr-un anumit domeniu, modalitatea cea mai buna sa incepi este sa depui cateva ore pe saptamana pe gratis. Si daca nu ai nici o idee despre ceea ce iti doresti sa faci drept cariera principala, ofera-te voluntar in cateva locuri si vezi ce iti place cel mai mult. Vei invata foarte multe, vei construi experiente pretioase si iti vei face noi prieteni si contacte. Utilizeaza voluntariatul pentru a te confrunta cu o parte din temerile tale. Impinge-te dincolo de limite pentru a creste. Te simti incomod in preajma copiilor sau a persoanelor fara adapost? Ce parere ai despre violenta domestica? Eviti persoanele ce sunt in pragul mortii? Poti folosi voluntariatul pentru a-ti infrunta temerile cu capul sus, in mod gradual, inlocuindu-le cu adevaruri remarcabile.

Cel mai frumos lucru despre majoritatea muncii de voluntariat este ca poti renunta oricand doresti, astfel incat nu trebuie sa iei un angajament pe termen lung. Voluntariatul este o activitate, dar este de asemeni si o atitudine. Esti acolo doar pentru a darui. Evident, vei castiga ceva din acea experienta, dar e frumos doar sa ai experienta de a ajuta oamenii, fara a avea nevoie sau a astepta ceva in schimb.

A face voluntariat prin intermediul carierei tale –  fa tot ceea ce poti pentru a aduce aceiasi atitudine, carierei tale principale. Munceste pentru ca asa vrei tu, nu pentru ca trebuie. Munceste ca o persoana libera ce alege sa munceasca, nu ca un sclav ce este fortat sa munceasca. Si atunci cand esti la munca, pune-ti intreaga inima in acest lucru. Niciodata sa nu iti lasi sufletul acasa atunci cand te duci la birou.

Notiuni de baza –  daca esti curios cu privire la voluntariat, un loc bun pentru a incepe este sa vizitezi site-uri specializate. Poti folosi aceste site-uri pentru a cauta oportunitati pentru voluntariat aproape de tine. O alta optiune este doar sa intrebi in jur, sau sa te opresti intr-un loc ce pare interesant si sa intrebi daca ar avea nevoie de ajutor gratuit.

Daca in prezent esti la scoala, cineva la scoala ta te poate ajuta cu plasarea de voluntari. Cel mai recomandat lucru este sa lucrezi cu oamenii fata in fata. Spre deosebire de a sta singur intr-o camera completand documente. Daca te oferi voluntar la un adapost pentru oamenii strazi de exemplu, cere sa lucrezi cu aceste persoane in mod direct, chiar daca le servesti doar mancare. Arunca-ti intreaga inima in aceasta experienta.

Daca viata ta este o lupta….daca primesti mereu vesti proaste, daca pare ca lumii nu ii pasa de tine, atunci e randul tau . Lumea te asteapta pe tine sa spui primul “ te iubesc”.

Cateva ore de voluntariat intr-o dupa-amiaza lenesa, este tot ceea ce trebuie sa faci pentru ca viata ta sa se indrepte spre o noua directie.

Leave a Reply