Cum sa va creati o cariera satisfacatoare

Cum sa va creati o cariera care sa va satisfaca poate fi unul din subiectele cele mai solicitate din ultima vreme. Dezvoltarea carierei este un subiect extrem de bogat si complex.

Articolele pe care le vom prezenta sunt serii mai scurte decat de obicei, deci va fi mai usor sa descoperiti punctele specifice si relevante pentru tine.

Iata obiectivele pentru aceasta serie:

–          pentru a aprofunda si intelege rolul carierei in viata voastra.

–          pentru a schita imaginea carierei satisfacatoare pt voi si evaluarea actuale-i cariere.

–          pentru a va ajuta sa va gasiti locul potrivit si tipul de munca ce va reprezinta.

–          pentru a va incuraja sa nu va plafonati  pe o cariera ce nu va satisface pe deplin.

–          pentru a echilibra aspectele practice cum ar fi venitul, satisfactia locului de munca si calificarile personale.

–          pentru a va ajuta sa treceti la o noua cariera in cazul in care este ceea ce va doriti sa faceti.

–          pentru a va oferi cateva sfaturi pentru dezvoltarea carierei si pentru a va ajuta in cresterea profesionala.

Gasiti, construiti sau creati o cariera? Asa cum sugereaza si titlul, o cariera satisfacatoare este ceva ce voi creati.

Nu este ceva ce veti gasi, din moment ce cuvantul “ a gasi “ implica un rol pasiv din partea voastra, este ca si cum cariera ideala s-ar afla deja undeva, iar tu trebuie doar sa o localizezi. Puteti gasi o slujba, insa nu este corect sa spunem ca ati gasit si o cariera ce va satisface. In mod similar nu vom folosi expresia “a construi” o cariera, din moment ce aceasta implica urmarirea unui plan bine stabilit.

In timp ce cresterea profesionala este o parte esentiala a orcarei cariere semnificative, cariera ta este unica si va apartine, iar procesul de construire este cat se poate de personal.

Preferam in schimb cuvantul “ a crea” deoarece dezvoltarea unei cariere cu adevarat satisfacatoare, este un efort extrem de creativ, iar tu esti creatorul final. Cultivarea unei cariere de succes este ca o opera de arta. Instrumentele potrivite si strategiile te vor duce acolo unde trebuie, iar sufletul artistului este necesar pentru a crea ceva valoros.

 

O cariera unica ce va reprezinta in totalitate. Cand veti reusi sa creati o cariera multumitoare, aceasta va v-a reprezenta in totalitate. Cariera ta v-a emana propria auto-exprimare a creatiei. Aceasta poate lua forma unui loc de munca, a unei afaceri, nu va fi niciodata generala pentru ca nici tu nu esti o persoana generala.

Cariera potrivita va fi atat de mult apropiata de persoana ta incat te vei gandi sa te inlocuiesti cu altcineva, chiar daca acest lucru nu ar avea sens.

Tu esti steaua propriei cariere. Nu face greseala de a copia pe altcineva. Nu veti putea sa urmati calea unei alte persoane si nimeni nu va putea sa o urmeze pe a voastra.

Leave a Reply