Ai o cariera implinita?

Daca aveti deja o cariera stabilita acest articol va v-a ajuta sa determinati daca actuala cariera este intradevar potrivita pentru voi, folosind un proces de evaluare foarte simplu.

Definitia carierei implinite.

O cariera implinita reprezinta efectiv auto-exprimarea creativa si indeplineste urmatoarele criterii:

  1. va sustine descoperirea nevoilor si creste capacitatea de a satisface acele nevoi cu mai mare usurinta si abundenta.
  2. lucrati la punctele forte si la dezvoltarea lor in talente majore.
  3. lucrati si va bucurati, bucuria generala deriva din munca iar aceasta va creste.
  4. realizati o contributie pozitiva si semnificativa pentru cei din jur, iar acea contributie va avea o crestere in timp.

 

Aici sunt cateva lucruri pe care am vrea sa le punctam despre aceasta definitie.

– Urmati cele 4 parti din model, corp (nevoi), minte (abilitati), inima ( dorinte), spirit ( contributie)

– Echilibrati logica, practica, emotia si spiritul.

– Definitia este in intregime personala, ceea ce inseamna ca se va aplica diferit la persoane diferite. Nevoile, aptitudinile, dorinta si sentimentul de contributie vor fi in totalitate reprezentative doar pentru tine.

– Se stabileste un standard ridicat pentru o implinire originala, iar acest lucru va v-a ajuta sa realizati unde ati putea ajunge in cel mai scurt timp.

– Este durabil si sinergic. Odata ce aveti aceste 4 domenii, ele tind sa se sprijine si sa sporeasca reciproc. Poate fi dificil sa ajungeti acolo insa odata ajunsi este usor sa va mentineti.

Cand lucrati cu punctele forte, facand ceea ce va place, realizati o contributie semnificativa si satisfacerea nevoilor, aptitudinile, dorintele, scopurile si resursele vor lucra in armonie.

 

Evaluati-va actuala cariera. Folosind definitia anterioara, evaluati-va nivelul actual al carierei prin gradul de satisfactie pe care vi-l ofera, pe o scara de la 1 la 10, 1 fiind cel mai grav iar 10 cel mai bun.

Recunoasteti faptul ca nu aveti o cariera multumitoare, iar daca acea cariera este cu adevarat satisfacatoare ea reprezinta doar o chestiune de esenta, nu doar de grade si game.

O cariera care este ok sau pe care o tolerezi nu este acelasi lucru cu o cariera pe deplin implinita.

Nu puteti avea o cariera mediocra pe care sa o transformati intr-o cariera implinita.

Nu puteti lua o cariera de la 7 si prin multiplicare sa o transformati in 10, o adevarata cariera nu functioneaza astfel, diferenta dintre o cariera de 7 si una de 10 este fundamentala si profunda.

 

Adoptati propria fantezie. Cariera voastra debordeaza de magia personala. Recunoasteti ca daca inca nu ati ajuns acolo, veti ajunge cu siguranta in cel mai scurt timp. O cale gresita nu se va transforma niciodata brusc, intr-o cale buna de urmat.

Oamenii care sunt nefericiti nu vor reusi niciodata sa recunoasca si sa creada in faptul ca sunt extraordinari, asa ca nu se vor putea exprima sau impartasi imaginatia cu ceilalti.

 

Calatoria emotionala contra calatoriei fizice. Cand realizam ca vrem sa depasim nivelul 7 sa putem atinge nivelul 10, aparent am putea spune ca facem un pas inapoi in venituri, satut sau securitate, insa de obicei acest lucru ne va face sa ne simtim mai bine. Vom experimenta usurinta, bucuria si libertatea. Asadar poate fi o capcana in care sa cedezi usor, iluzia ca mutarea de la nivelul 7 poate fi un lucru negativ, cand in realitate indiscutabil este un lucru pozitiv.

Ironia face ca atunci cand vei renunta la o cariera de nivel 7, calatoria emotionala si cea fizica se vor desincroniza.

 

Aveti incredere in sentimentele voastre. Cand sunteti intradevar pe calea cea dreapta a carierei voastre, puteti fi la un nivel emotional de 9-10, chiar si atunci cand un observator obiectiv va poate plasa la un nivel fizic si financiar de 1-2 . Aveti incredere in sentimentele voastre, astfel intr-un final si realitatea fizica va ajunge din urma.

 

Acceptati adevarul in legatura cu situatia voastra indiferent de cat este de dificil. Cand banuiti ca sunteti pe o cale gresita catre cariera voastra, recunoasteti ca ati facut o greseala. Atunci nu debordati de multumire si recunostinta cu privire la munca voastra, acceptati acest lucru. Este in regula sa realizezi acest lucru si sa nu te simti multumit, insa nu e in regula sa te minti si sa te preface ca totul e ok, fi-ti sinceri cu voi insiva si cu gandurile voastre.

Sa creezi o cariera satisfacatoare solicita mult efort, dar adevaratele provocari sunt cele emotionale si spirituale, nu cele fizice sau financiare.

Calea de la un raspuns negativ la unul pozitiv este in mare masura o calatorie emotionala ce se avanta pe campul dorintelor ascunse, ale problemelor de incredere in sine si ale valorile neexprimate. Va veti confrunta cu multe provocari de-a lungul drumului, nu mai marete decat propriile temeri.

 

Nu te plafona. Nu te multumi cu iluzia unei impliniri. Meriti sa te simti implinit si satisfacut. Daca este nevoie de un deceniu pentru a ajunge acolo, asa sa fie, timpul oricum trece asa ca investiti in el cu intelepciune.

Leave a Reply