Un an de la despartire

Ajustarea fizica. Primul si cel mai important aspect al separarii implica in practic separarea in sine, a intregii gospodarii, a locuintei si tot ce implica o convietuire. In principal este o chestiune de a separa elementele fizice si de a cheltui banii pentru a umple golurile, intr-o situatie financiara generala nu tocmai buna poti reusi sa treci peste problemele financiare si sa nu te afecteze foarte mult. Insa toate acestea sunt considerate probleme minore si nu ar trebui luate in serios.

Cariera si ajustarea financiara. Cel de-al doilea aspect, separea finantelor nu este un lucru neaparat urgent, insa ambele persoane trebuie sa realizeze ca la sfarsit de an, trebuie sa fie raspunzatori pentru contabilitatea si taxele unui proiect ce a presupus ca viata financiara sa fie interconectata. Partea cea mai grea este cand acele doua persoane impartasesc o afacere si au nevoie unul de celelalat pentru ca afacerea sa prospere. Pentru inceput ar putea incepe proiecte noi, separate, iar pe partea de colaborare, aceasta sa se intample mai rar. Din moment ce in trecut nu a existat un astfel de proces de separare, vei experimenta si trai o multime de senzatii. A tai si inlocui brusc cariera si finantele ar fi fost inutil si dureros pentru ambele persoane.

Este ok faptul ca ai reusit sa continui sa lucrezi impreuna cu acea persoana, ca ai reusit sa ii oferi spatiul necesar de a experimenta si explora noi posibilitati ca indivizi permintandu-va o tranzitie rezonabila fara prea mult stres.

Ajustarea relatiilor. In mare parte separarea se poate datora schimbarii de relationare unul cu celalalt. Gasirea unui nou partener, poate ajuta trecerea de la principala conexiune, casatoria, la prietenie.

Aceasta energie despusa in mod intentionat s-a realizat pentru a vizualiza conexiunile si a experimenta Legea Atractiei. Cand resentimentele vor aparea, alunga-le pentru a face loc unei experiente viitoare ce vor da un nou sens posibilitatilor de experimentare. Aceasta tranzitie este un pas inainte pentru ambele persoane si necesita utilizarea puterii in mod constructiv.

Cea mai importanta parte a conexiunii cu altcineva o reprezinta validarea a ceea ce acea relatie a furnizat. In primul rand sansa de a te conecta cu cineva ce a fost mai compatibil in anumite dimensiuni. In al doilea rand validarea faptului ca iubirea este abundenta si ca nu pierzi nimic in acest domeniu daca iti deschizi inima catre noi conexiuni. Dupa un anumit timp petrecut cu acelasi partener, atragerea unuia nou poate fi vazuta ca o recompensa pentru a te bucura de noi experiente impreuna si de a impartasi mai multa dragoste. Este foarte important sa nu fii singur in acest proces de ajutare, ar fi dificil si trebuie sa fii recunoscator prietenilor ce te-au ajutat de-a lungul timpului. Trebuie sa te concentrezi pe alinierea cu unitatea si armonia, va fi un proces de ajustare incet  dar te vei acomoda

Ajustarea sociala. Situatia ciudata apare in cazul prietenilor comuni din cadrul unei relatii, in momentul in care are loc o despartie, digerarea separarii initiale va trebui sustinuta pentru a face lucrurile mai usoare din punct de vedere emotional.

In cele din urma cercurile sociale se vor separa si vei continua sa realizezi noi conexiuni ca si individ si vei putea oferi control asupra vietii sociale. Nu te vei mai simti obligat sa accepti tot ce apare intr-o relatii de cuplu. Pe de alta parte te vei simti responsabil pentru gestionarea vietii sociale. Cu siguranta vor mai exista suprapuneri insa atunci vei fi liber sa refuzi ceea ce nu te intereseaza. Te poti bucura de o viata sociala activa fara a fi nevoie sa fii proactiv, daca te decizi asupra ceea ce vrei, si sa actionezi pentru a face lucrurile posibile, in loc sa reactionezi haotic in jurul vietii sociale din jurul tau.

Ajustarea familiei. Ajustarea familiei este probabil cea mai dificila parte a unei despartiri, situatie stabila temporar, dar implicit dezechilibrata. In acest domeniu este nevoie de a lucra constient la o solutie pe termen lung. Personalitatea fiecarei persoane din cuplu conteaza foarte mult, modul in care acestia au fost crescuti in familiile lor. Acest lucru influenteaza relatia in sine. In timpul unei casatorii se pot stabili multe compromisuri ce vor produce o prapastie in valorile cuplului. Educatia parentala in acest caz poate fi diferita, opiniile sa nu coincida pentru ca pur si simplu nu sunt la fel. Consilierea parentrala implica in mare parte oamenii ce impartasesc valorile subiective cu o experienta limitata, ce poate insemna de multe ori un sfat ineficient poate chiar gresit. O influenta majora asupra copiilor in ceea ce priveste educatia si dezvoltarea lor psiho-sociala o reprezinta parinti, clasa sociala-economica din care fac parte, nivelul de educatie. Cu alte cuvinte, a fi parinte are foarte mare legatura cu ceea ce esti defapt, cu propriul tau nivel de dezvoltare. Cu toate acestea resentimente vor exista in acest domeniu si trebuie sa lucrezi la acest lucru, sa poti avansa, mergi mai departe, iarta si nu o face superficial ci la modul de acceptare adevarata.

Ajustarea stilului de viata. Un pas important in separare este sa ai ocazia sa scrii cateva capitole in povestea vietii unei persoane, ca si autor independent, in loc de a scrie totul ca si cuplu. Este foarte important sa impartasiti aceleasi pasiuni, experiente noi cu un partener intim, acest lucru adauga intensitate relatiei. Este pur si simplu o experienta de filtrare a valorilor fara a regreta explorarea acelei parti ale vietii. Pe masura ce timpul va trece drumurile se vor separa si vor trece ani pana cand valorile individuale vor creste si se vor exprima.

Explorarea noilor relatii.  Urmatorul pas in procesul de despartire este incercarea unor noi relatii fie ele monogame, fie poliamoroase. Aceste tipuri de conexiuni, intimitatea si profunzimea pe termen lung va oferi multa fericire si crestere pentru ambii parteneri. De asemeni varietatea si picanteria conectarilor cu parteneri multipli, atata timp cat acestia sunt dispusi sa creeze o experienta senzuala intr-un spatiu de iubire neconditionata si fara prejudecati. Adaptarea la separare poate face viata complicata asa ca orice vi se va parea ne la locul lui, evita chiar daca ulterior poate duce la o experienta de crestere. In viitor vei accepta aceste riscuri, dar acum bucurate de experientele impartite cu toti cei implicati. Chiar daca vei dori sa exerimentezi ambele lumi, fie cea monogama , fie cea poliamoroasa, va trebui sa renunti la blocajul conditionarilor sociale din propriile convingeri asupra ceea ce inseamna o relatie potrivita. Adevarul este ca putem crea orice inimile noastre doresc. Asadar intentia este de a atrage ceva proaspat si nou in loc sa blochezi tot ce e particular. A avea o relatie special structurata nu este atat de importanta  in atragerea unui compatibil si deschis partener dispus sa exploreze si sa experimenteze.

Constientizarea separarii. Separarea va face ca cele doua persoane sa creasca in noi si diferite moduri. Este dificil sa prezici calea de urmat si unde vor duce drumurile. Dar va veti bucura de posibilitatea spatiului si a potentialului, te vei simti in siguranta cand vei explora active si vei invata. Aceasta calatorie te va ajuta sa intelegi relatiile umane din perspective diferita, ce va face mai usor ca personalitaea ta sa relationeze cu alti oameni, relatii si provocari.

Recunostinta. Decizia de separare poate fi una foarte dificil, dar un pas important de facut, fara invinuiri si regrete. Sunt multe amintiri placute, lectii pozitive. Iar cand vei privi inainte vei vedea multe conexiuni bazate pe sentimente, explorare si aventura.

Leave a Reply