5 Moduri simple de a va reporni familia

Familia voastra este blocata intr-o rutina? Sunteti plictisiti? Va gasiti intrebandu-va cum v-ati abatut atat de mult de la calea voastra?  Nu sunteti singurii! Toate familiile trec prin perioade de acest fel, ocazional. In mod sigur v-ar place sa apasati pe butonul de pauza si doar sa stati, sa va regrupati si sa reveniti pe calea cea corecta.

In timp ce acesta nu este o optiune realista exista moduri in care sa revenim la timpurile bune din familie in care eram cu totii conectati. Cu un pic de efort este posibil sa va sincronizati, sa va conectati si sa mergeti mai departe intr-un mod deliberat si plin de insemnatate, ca o echipa.

  1. Trebuie sa avem conversatii profunde si pline de insemnatate. Dupa ce suntem cu cineva de luni bune sau ani este usor sa trecem cu vederea ceea ce face respectiva persoana pentru noi. Presupunem ca o stim mai bine decat se stie ea insasi. Ne consideram experti in ceea ce ii place si ce nu ii place, ce are nevoie si ce vrea. Dar persoanele se schimba. Gusturile lor se schimba. Sperantele si visurile lor evolueaza. Privirea lor catre viata s-a schimbat mult fata de acum 15 ani. Simplul act de a sta si a vorbi despre lucrurile care conteaza poate face minuni in intelegerea mai profunda a persoanelor de langa noi.
  2. Fiti prezenti. Cand suntem distrasi de telefoane, emailuri, munca, prezentari si televizor,  este dificil sa apreciem cu adevarat ce se intampla in jurul nostru. Ganditi-va ca sunteti la munca si incercati sa aveti o conversatie cu seful vostru, dar acesta isi verifica constant emailul, mesajele de pe telefon si face semne persoanelor care trec prin fata lui. Cum va simtiti? Frustrati? Neimportanti? Deconectati? Puteti sa experimentati ceva pe deplin si sa acordati cuiva atentia voastra deplina atunci cand nu aveti tentatia de a fi in alta parte. Familia nu este mai diferita.
  3. Faceti ceva distractiv. Blocati o perioada de timp si faceti ceva distractiv cu intreaga familie. Mergeti la plimbare, mergeti cu bicicletele sau mergeti la patinoar. Faceti ceva ce nu ati mai facut pana acum precum yoga sau tenis, etc. Activitatile unde trebuie sa lucrati in echipa sunt moduri grozave de a promova increderea, de a creste sensul de apartinere si de a va uni ca o echipa.
  4. Planificati pentru viitor. Ganditi in termen lung si in termen scurt. Poate ca vreti sa planificati pentru vacanta de vara. Sau ce veti face odata ce veti termina scoala. Poate ca vreti sa planificati mai departe in timp si sa va ganditi la pensionare. A planifica impreuna cu familia ofera un sens de longevitate relatiei si ofera un scop spre care sa lucrati impreuna.
  5. Investiti in familia voastra. Acordati-va timp sa va puneti familia pe primul loc. Multi dintre noi spunem acest lucru foarte des fara a fi vreun adevar in spatele acestor cuvinte. Si foarte putin dintre noi traiesc dupa acest principiu. A investi un pic de timp si energie in familia voastra poate fortifica centrul acesteia si poate face pe fiecare dintre membrii sai sa se simta siguri si sa ridice nivelul de fericire mai sus decat v-ati putea imagina.

Leave a Reply