Obiceiul se instaleaza odata cu practica

In ultimul an dieta mea s-a imbunatatit foarte mult. Am renuntat la acele zile cu bautura fara limita si gustari nesanatoase (asemenea unei vieti de student). Cu singuranta ca nu am devenit foarte slaba, dar acum sunt cu mult mai constienta de ceea ce mananc si pot spune ca a fost schimbarea cea mai buna pentru stilul meu de viata. Mai jos am prezentat cum pun in practica sugestiile pentru un obicei. Ce-ar fi sa lasi cateva sfaturi din propria ta experienta?

 

Fii realist cu privire la scopul tau final

Am vrut sa am o dieta mai sanatoasa. Era realistic, era practic, era realizabil si cel mai important, era ceva ce voiam sa fac. Nu mi-am stabilit o tinta atat de optimista, si anume sa fiu sanatoasa, sa fiu un om care sa manance numai salate. Pur si simplu am vrut sa mananc mai sanatos astfel incat sa ma simt mai bine. Acest fapt nu inseamna ca ar trebui sa renunt la sandvisul cu sunca ci, pur si simplu sa existe un echilibru in alimentatie.

Incearca sa faci lucrurile sa fie simple si usoare

Indeparteaza obiceiul planuit pe cat posibil. De fapt, incearca  sa-l tratezi ca si cum ar fi o alta activitate de viitor. Care a fost cel mai usor pas de facut cand am stabilit sa mananc mai sanatos? Pentru mine acel pas a fost sa manac cate un fruct in fiecare zi. Un mar mic, o banana, o para, ceva care nu necesita sa fie preparat. De ce sa nu mananci astfel in mod regulat?

Sa faci fata obstacolelor

Vei intalni probleme si obstacole cu fiecare obicei pe care il incerci si vrei sa-l dezvolti. Accepta acest fapt acum ca atunci cand vei fi in situatia respectiva, sa nu gandesti in mod automat O, Doamne, nu pot face nimic! Ceea ce mi s-a parut dificil a fost faptul ca trebuia sa ma obisnuiesc cu greutatea si cu pierderea de timp de a pregati fiecare masa. Sa mananci un fruct este mult mai simplu. Fara sa gatesti, fara sa prepari nimic, uneori trebuie sa-l decojesti, doar atat. Sa nu spui ca nu-ti plac fructele, deoarece sunt multe si ai de unde sa alegi.

Nu urmari totul

Iata-ma cu un cos plin de banane. Era atragator sa vin cu un instrument care sa motiveze sa-mi continuu progresul dar nu am facut. Aceasta abordare evidentiaza fiecare greseala mica si pune intreg procesul de dezvoltare a unui obicei pe un piedestal. De dimineata, voi avea o banana la micul dejun. Obiectiv atins!

Asadar, iata cum am ajuns pe prima treapta a obiectivului meu de a manca sanatos. Am incercat sa depun un efort mai mare odata cu trecerea timpului. Am inceput sa introduc si alte fructe in dieta personala, am cumparat salate si vegetale de pe piata (aminteste-ti ce am scris despre infruntarea obstacolelor), am cautat inlocuitor pentru zahar, si altele. Daca inaintezi cu pasi mici, nu inseamna ca nu evoluezi. In cele din urma, a devenit pentru mine un mod de gandire si traire, si catre aceasta stare de spirit ar trebui sa tintim cu totii.

Leave a Reply