Stapanirea posesiunii

Stapanirea posesiunii  inseamna responsabilitate si impartasirea controlului si securitatii. Daca crezi ca poti stapani ceva cu adevarat, gresesti. Nu esti proprietarul nimanui, esti pur si simplu un administrator temporar. Ca si administrator al proprietatii tale, esti responsabil pentru ea. Este treaba ta sa ai grija de ceea ce iti este incredintat. In mod responsabil si inteligent in alinierea cu principiile Adevarului, Dragostei si Puterii.

 

Adevar. Esti indeajuns de sincer in relationarea cu proprietatea incredintata? Iti folosesti creativitatea pentru a adauga o noua valoare lumii, pentru a merita abundenta ajunsa la tine? Cu cat esti mai cinstit si sincer cu atat mai mult vei merita sa administrezi aceasta proprietate.

Dragostea. Mentine-ti proprietatea ce se conecteaza pe deplin cu voi. O folosesti in mod placut pentru a atrage in mod raspunzator valoarea in vietile altor oameni?

Puterea. Esti supraincarcat de lucruri sau te bucuri de noi libertati ca rezultat al acestei administrari? Proprietatea se afla in viata ta ca o expresie a puterii sau faci greseala de a oferi puterea in schimbul posesiunilor materiale.

 

Proprietatea intelectuala. A fi responsabil de administrarea unor forme de exprimare ce pot crea un mesaj devine un lucru comun, comparat cu insasi intelepciunea. Atunci cand detii proprietatea intelectuala ai grija de ea. Ea poate fi diferita la milioane de oamenii, iar impartasirea continutului produce valoare. Aceasta disciplina este unul din motivele pentru care proprietatea intelectuala poate fi incredintata cuiva, este un flux nesfarsit de idei noi. Universul trimite  constant idei noi pentru ca exprimarea lor sa fie impartasita responsabil. Universul de asemeni stie ca poti fi criticat si totusi inca sa fii capabil sa exprimi idei noi fara a fi influentat de opinia publica. Cand oamenii sugereaza diferite moduri de administrare a proprietatii intelectuale, asculta-i. Atunci cand primesti cereri de la oamenii ce crezi ca o fac pentru scopuri  discutabile, refuza-i. Exista multe moduri de folosire a acestor idei, pentru a ajunge la oamenii potriviti in moduri potrivite, asa ca stimuleaza responsabil cresterea  si schimbarea. Puteti fi de acord sau nu cu opiniile despre proprietatea intelectuala. Daca universul nu este de acord cu alegerile tale si te va considera nedemn de a fi administrator iti va arata acest lucru si iti va bloca fluxul ideilor.

Proprietatea fizica. A detine o casa, o masina, inseamna sa ai multe proprietati, insa esti pur si simplu un administrator. Este un loc ce face usor pentru tine sa experimentezi multumirea, relaxarea si abundenta. Trebuie sa fii constient de impartirea lucrurilor fizice intr-un mod ce produce valoare altora. Prin actul de impartasire vei creste continuu. Prin depasirea lucrurilor din trecut, vei dovedi ca nu vei renunta indiferent de circumstante. Exprima-ti multumirea pentru tot ce te inconjoara in loc sa ceri mai mult.

Taxe. Ar trebui sa platesti impozitele? Platesti taxele oricum banii tai nu sunt ai tai. Banii nu sunt o sursa de putere. Atunci cand va platiti taxele nu oferiti valoare, iar cand priviti banii ca pe o sursa de putere, sunt de fapt fara putere. Cand va platiti taxele nu oferiti valoare, iar cand priviti banii ca pe o sursa de putere, alungi propria ta puterea. Esti cea mai puternica fiinta in realitate asa ca nu te mai desconsidera. Observa modul in care va cheltuiti banii. Nu cheltuiti banii pe achizitii ce te vor face sa te simti vinovat, fii sincer cu sentimentele tale si nu le suprima. Banii pot exercita o putere asupra celor slabi. Ei nu pot cumpara nimic de o valoare reala cum ar fi dragostea, loialitatea sau onoarea.

Pensionarea. Ar trebui sa economisim pentru pensionare. Nu este nevoie de un stoc mare de bani si bunuri pentru a te simti in siguranta. Unele stocuri pot fi vulnerabile insa capacitatea interioara de a crea abundenta nu este vulnerabila  pentru ca este o chestiune de alegere constienta. Cand vine vorba de cariera si finante concentreaza-te pe 2 lucruri: 1. sa faci ce iti place; 2. sa creezi valoare. Daca crezi ca te vei pensiona la un anumit punct, atunci iti vei vedea munca ca un sacrificiu la un anumit nivel. Si asta inseamna ca ti-ai oferit puterea unui lucru ce nu ti-ai dorit. Daca ai o cariera din care astepti sa te retragi, atunci ceva este gresit in cariera ta. Daca faci ceea ce iti place cu adevarat nu vei vrea niciodata sa renunti. Pensionarea este o inmormantare pentru oamenii ce au murit pe dinauntru de mult timp. Atata timp cat traiesti in interior, nu te poti retrage.

Recunostinta. Te astepti la mai multa abundenta sa curga in viata ta, cand nu accepti cu recunostinta abundenta ce este deja acolo? Daca nu esti recunoscator in fiecare zi, vei tine abundenta departe de tine. A fi recunoscator poate deveni un obicei in mare masura inconstient si automatic, dar la inceput apare ca o alegere constienta. Daca nu poti fi recunoscator indiferent de circumstantele exterioare, atunci iti vei interzice atragerea abundentei. Recunostinta poate fi experimentata doar in prezent. Gandurile ca “mai tarziu, in seara asta sau maine” sunt decizii ce atrag deficitul. Recunostinta inseamna aici, acum sau nu exista deloc.

Administrator. Credem ca administrarea este o buna modalitate de a te gandi la dreptul de proprietate. Suntem administratorii abundentei ce ne este incredintata. Nu este datoria noastra sa pretindem si sa controlam cat mai mult posibil. Daca urmariti siguranta prin posesiune, vei sfarsi fara a avea nimic. Daca ai invatat sa fii un bun administrator, este natural ca abundenta sa vina spre tine. Dar daca esti un administrator iresponsabil deficitul iti va fi un partener constant. Pentru toate bunurile ce ti-au fost incredintate, inclusiv propritatea ta intelectuala si fizica, ce fel de administrator ai fi? Iti vei dori sa atragi mai multa incredere sau iti vei dori sa renunti la ea. Daca iti doresti mai mult demonstreaza ca esti demn de mai mult. Ce fel de administrator vei deveni, inseamna un act de alegere. Aici iti poti exercita puterea constiintei tale. Daca recunosti ca nu ai fost un administrator bun si iti doresti sa schimbi asta, atunci vei fi capabil sa faci asta. Un inceput bun pentru asta este sa inveti sa accepti si sa iti cultivi responsabilitatea pentru tot ce ti-a fost incredintat. Arata universului ca meriti mai multa abundenta, prin primirea cadourilor cu recunostinta si, cu siguranta, mult mai multa va veni spre tine.

Leave a Reply