Scopul inseamna libertate

Daca inca nu v-ati stabilit un scop in viata a lucra pentru a-l descoperi nu inseamna ca va pierdeti timpul inutil. In final timpul va fi fructificat, pentru ca va veti descoperi adevarata personalitate.

Daca inca nu iti cunosti scopul in viata, munca ta va fi blocata la nivelul nevoilor, care in cel mai bun caz, are potentialul sa evolueze in lacomie. Si acesta nu este un mod satisfacator de a-ti petrece intreaga viata.

Atunci cand lucrezi cu si pentru alti oameni, cel mai probabil vei depune mult efort pentru a satisface nevoile si lacomiile acestora. A sefului tau, a clientilor tai si investitorilor.

Chiar si in timpul tau liber, vei lucra pentru a indeplini dorintele lor. Si te vor manipula intr-o maniera, in care nici macar nu vei realiza. Acest tip de viata, in cele din urma, te va face sa iti doresti sa te ridici si sa strigi “ Care este de fapt sensul tuturor acestor lucruri?”.

Daca esti norocos ai putea avea sansa de a lucra pentru o persoana sau pentru o organizatie, ce este concentrata pe atingerea scopurilor constiente. Dar sansele sunt destul de mici sa lucrezi pentru cineva, ale carui scopuri se alinieaza cu ale tale. Acest lucru se poate intampla doar in cazuri exceptionale. Poate dintr-un un accident sau poate contribuie si sansa. Dar cu toate acestea, exista o sansa reala sa lucrezi din greu, pentru a atinge un scop cu care nu esti de acord.

Asadar daca nu iti cunosti scopul in viata, ce fel de viata vei ajunge sa traiesti?

Vom rezuma totul intr-un singur cuvant, supusa. Viata ta va fi detinuta de altii, de nevoile lor, de telurile si scopurile lor. Pentru ca, daca nu iti cunosti scopul in viata, alte persoane te vor pune sa le atingi scopurile lor. Cei pentru care lucrezi vor dori sa te detina, pentru a avea un sclav ce le indeplineste toate dorintele.

Este planul pe care doresti sa il urmezi? Daca esti o persoana, ce in mod constient isi cunoaste scopul in viata, atunci stii deja ce iti lipseste – libertatea.

Cand nu iti alegi propriul scop in viata, un alt scop iti va fi oferit de alte persoane si astfel vei renunta la libertate. Cu siguranta inca vei fi sub iluzia unei libertati. Vei putea lua decizii de nivelul scazut, cu privire la actiunile pe care le faci zilnic, dar vei pierde marea libertate. Abilitatea de a alege propriul raspuns la intrebarea:“Care este sensul vietii?” Daca lasi pe altcineva sa raspunda la intrebari pentru tine, atunci vei fi supus.

Si este posibil ca nimeni sa nu contribuie la raspunsul tau. Sau fiecare dintre cei apropiati tie sa iti ofere o mica parte din raspunsul pe care il cauti. Si pentru ca sunt atat de multe persoane, ce contribuiesc la raspunsul tau, acesta vine neclar sau complicat. Asa ca vei trai o viata neclara sau complicata.

Pe de alta parte, cand iti cunosti scopul in viata si traiesti constient in fiecare zi, esti liber. Nimeni altcineva nu te detine. Chiar daca conduci propria afacere sau lucrezi pentru altcineva, te vei vedea intotdeauna precum un angajat independent. Iti vei conduce propria viata, chiar daca unii vor detine autoritatea formala asupra ta. In anumite situatii te vei concentra pe ceea ce poti controla, fara a te plange de ceea ce nu poti controla. Si facand acest lucru, influenta ta se va extinde pana in punctul in care devii liber, indiferent de pozitia ta formala.

Conducerea vine din cunoasterea scopului. Si in timp ce circumstantele se schimba, busola ta interioara trebuie sa fie constanta. Poti fi prins intr-o mare de haos extern, insa intotdeauna vei avea o directie clara si aceasta iti va permite sa te simti siguri, cand alte persoane nu sunt. Nu conteaza pozitia pe care o detii, cand iti traiesti scopul devii conducator. Cand nu iti traiesti scopul devii proprietate.

In fiecare zi actiunile tale sunt raspunsul la intrebarea:”Care este sensul vietii mele?”. Inca vei fi bombardat de mesaje de la alte persoane, ce vor sa te detina intr-un anumit mod, dar acele influente vor deveni inofensive, incapabile sa te influenteze.

Cunoscandu-ti scopul vei incepe sa traiesti la un nivel profund, unde superficialul nu te poate atinge. Scopul tau ofera stabilitate de nezdruncinat si siguranta.

Daca insa nu iti traiesti scopul, atunci nu stii sa iti stabilesti obiectivele. Chiar si atunci cand crezi ca esti proactiv, de unde vor veni telurile tale? Acestea vor veni din trecutul tau conditionat, ceea ce inseamna ca vor veni de la alte persoane.

Pentru a te elibera de munca pentru obiectivele proprietarilor tai, trebuie sa iti stii scopul. Vocile proprietarilor tai sunt cele ce te fac sa te simti slab si fricos. Insa odata ce ai ajuns suficient de departe in dezvoltarea ta, vocea ta proprie te va reafirma. Vocea ta interioara este mai linistita, dar daca o lasi sa te conduca in lumea exterioara, vei ajunge sa iti cunosti scopul in viata si vei deveni imens de implinit. Vei fi liber.

Leave a Reply