Cum sa-ti iei angajamentele fata de propriile obiective

Ori de cate ori faci un nou angajament fata de tine, cum ar fi sa incepi un nou program de exercitii fizice, fara indoiala vei fi provocat. O mare parte din viata ta nu se afla in controlul tau direct. Si una dintre aceste influente externe, in cele din urma va avea un impact si te va presa sa abandonezi planul tau originar, macar temporar. Deseori nu este justificata abandonarea unui plan prematur, in fata unui obstacol minor. Dar a spune ca trebuie mereu sa urmezi planul originar, indiferent de ce se intampla, inseamna sa ignori lucrurile imprezivibile ale realitatii. In astfel de situatii trebuie sa iti exerciti integritatea in momentul alegerii. Nu poti pur si simplu sa iti pui planurile pe autopilot si sa presupui ca interventia intelectului tau nu va fi necesara niciodata.

Integritatea in momentul alegerii inseamna ca trebuie sa iti revizuiesti intentiile originare si sa le aplici situatiei curente, o situatie ce probabil nu ai prevazut. Ce este cel mai important, nu este sa urmezi intocmai intentiile originare, dar mai degraba spiritul acestora. Cateodata aceasta este o alegere usoara de facut, alte dati poate fi foarte dificila.

De exemplu, sa presupunem ca faci o rezolutie sa faci exercitii in fiecare zi si dupa cateva zile te ranesti. Este mai bine sa continui indiferent de rana, sau sa ii acorzi timp sa se vindece? Daca a continua exercitiile cu rana respectiva iti poate afecta mai grav sanatatea, nu ar fi intelept sa continui pana cand nu esti bine. Dar poti in continuare sa onorezi spiritul intentiei tale. Si asta prin a-ti dedica ceva din timpul de recuperare pentru a-ti imbunatatii sanatatea, cum ar fi prin yoga, meditatie, a citi sau a prepara mancaruri mai sanatoase.

De aceea claritatea este atat de importanta- a sti acel “ de ce” din spatele actiunilor tale. Cand intalnesti obstacole, fie poti sa fortezi, fie poti gasi un alt mod de a satisface aceiasi intentie. Asa ca, daca planul tau a fost sa faci exercitii fizice in fiecare zi si “ de ce” a fost pentru a-ti imbunatatii sanatatea si disciplina, planul tau poate fi contracarat la un moment dat, dar intentiile tale nu trebuie sa fie.

Integritatea in momentul alegerii nu inseamna sa inventezi scuze atunci cand intalnesti un obstacol ce nu vrea sa cedeze. Inseamna adaptarea planului la situatia curenta, in timp ce inca onorezi adevaratul spirit al intentiei originare.

Exercitarea repetata a integritatii in momentul de alegere construieste taria de caracter.

A esua in mod repetat sa faci acest lucru duce la slabiciune de caracter.

Leave a Reply