Nu poti sa iti gasesti cariera mult visata? Creeaz-o !

Poate ca ai trecut pin toate stadiile pe care ti le impune piata de munca din ziua de azi. De la a fi somer plin de frustrari si dezamagiri la a munci intr-un loc de munca pe care il urasti, unde te simti prizonier fara cale de scapare. Urmezi ordine si ajuti alte persoane sa isi indeplineasca propriile obiective. Aceste perioade sunt mai putin decat ideale. Pentru a-ti gasi adevarata bucurie si placere in viata trebuie sa iti creezi propria ta cariera mult visata. Nu astepta ca cineva sa ti-o intinda pe o tava. Nu spera ca vei castiga la loterie. Nu renunta la proiectele tale si nu te resemna cu o viata plictisitoare si nesatisfacatoare. Creeaza-ti propriul loc de munca. Poate parea ceva imposibil pentru multi dintre voi, dar este foarte posibil. Nu este usor. Este nevoie de multa munca grea si inteligenta si pasiune si o cantitate enorma de notiuni de invatat si vointa sa iti asumi riscuri si sa faci greseli.

Ideea ta mareata. Poate ca deja stii care este aceea, dar daca nu te-ai gandit inca ia in considerare ce anume iubesti cu adevarat sa faci. Daca esti norocos vei avea multiple raspunsuri. Daca nu ai nici un raspuns este timpul sa gasesti lucruri de care sa fii pasionat. Daca ai mai multe raspunsuri doar alege unul. Sau gaseste moduri de a combina doua dintre ele. Aceasta decizie nu trebuie sa te paralizeze. Daca descoperi mai tarziu ca nu este ceva ce iti doresti cu adevarat sa faci atunci poti intotdeauna sa incepi o alta afacere mai tarziu. Inveti prin a face si a face greseli nu prin a analiza fiecare posibil rezultat si factor.

Cum sa gasesti fondurile necesare. Ai nevoie de foarte multi bani pentru a incepe, nu? Nu neaparat. Bineinteles ca exista unele afaceri care au nevoie de o investitie de capital initiala, dar este mai bine ca pentru inceput sa gasesti o afacere care nu are nevoie de un capital. Poate fi vorba despre servicii online, etc. Incepe cu ceva gratuit sau ieftin, imprumuta spatiu de la prieteni daca este necesar si incepe.

Devino bun. Daca vrei sa iti castigi existenta din ceea ce iubesti sa faci trebuie sa devii bun la acest lucru. Unii dintre voi sunteti deja buni la ceea ce iubiti sa faceti – ati facut lucrul respectiv timp de ani de zile, fie la locul de munca sau ca o pasiune personala. Altii doar abia au inceput. Dar nu exista nici o bariera trebuie doar sa depui ceva timp si efort. Pe parcurs vei face si multe greseli. Acesta este un lucru bun. Nu poti deveni bun la ceva fara a face si foarte multe greseli. Nu te teme sa faci greseli – acestea sunt pietrele de temelie catre maretie. Incearca totul si vezi ce functioneaza si ce nu. Depune multe ore de practica si de munca. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Reflecta asupra a ceea ce ai facut si ce ai invatat si scrie totul pe hartie. Pune invataturile tale pe un blog unde poti ajuta alte persoane, dar cel mai important te vei forta sa inveti cat mai mult din propria ta experienta. Devino bun. Alte persoane vor plati bucuroase daca esti bun.

Construieste o audienta. Orice afacere, mare sau mica, beneficiaza de la o audienta. Acest lucru este diferit de o baza de clientela – o audienta este un grup de persoane pe care le ajuti si care te iubesc. Poate ca nu te vor plati. Unele isi vor dori sa te plateasca pentru ceea ce oferi, dar multe dintre ele doar te vor iubi si acesta este un lucru grozav. Cel mai bun mod de a atrage o audienta este sa distribui de un continut cu adevarat valoros. Este atat de simplu. Ajuta persoanele sa isi rezolve problemele.

Construieste un venit. In regula, iti urmezi pasiunea ta, iti dezvolti abilitatile tale si iti construiesti o audienta. Si acum ce urmeaza? Cum toate acestea iti pot plati facturile? Construiesti o sursa de venit. Exista foarte multe moduri de a face acest lucru inclusiv:

  • Daruieste articole gratuite, dar taxeaza pentru produsele digitale.
  • Creeaza un serviciu de membru pentru un continut cu impact puternic.
  • Vinde publicitate pe site-ul tau.
  • Fa consultanta.
  • Fa seminarii de training sau conferinte.
  • Creeaza o aplicatie si vinde-o la Apple sau platformelor Android.
  • Construieste o aplicatie web si taxeaza pentru versiunea premium.
  • Vinde tricouri sau cesti de cafea cu logo-ul tau.
  • Vinde altor persoane lucruri ca un intermediar si percepe comision.

Imputernicirea pe care o simti cand creezi propiul loc de munca. Exista ceva cu adevarat special si incredibil in a lua controlul asupra propriei tale vieti. Si sa iti creezi locul de munca pe care ti-l doresti, mai degraba decat sa astepti sa se intample din senin sau sa astepti ca cineva sa ti-l ofere. Nu mai esti un spectator pasiv al lumii, dar cineva care o schimba in mod activ. Devii propriul tau sef, iti urmezi propriile tale obiective. Si acest lucru este incredibil. Daca nu ai un loc de munca sau esti blocat intr-un loc de munca pe care il urasti trebuie sa faci o schimbare. Priveste-ti situatia oribila ca pe o oportunitate de a face ceva minunat cu viata ta. Poate fi cel mai grozav lucru pe care l-ai facut vreodata.

Leave a Reply