Esti liber-profesionist

Fiecare este in esenta un liber profesionist, chiar daca esti angajat, ar trebui sa te gandesti la tine ca la un presedinte al propriei companii.

Aceasta stare de spirit are mult sens. Chiar si atunci cand aparent lucrezi pentru altcineva, in primul rand vei lucra pentru tine. Ai propria companie, cu un singur angajat- tu.

Adevaratul sef al muncii tale esti chiar tu. Orice sef extern este doar un client al afacerii serviciilor tale personale. Poate vei face o mai buna afacere cu un singur client, dar esti intotdeauna liber sa concediezi clientul ce nu iti mai place.

Ce se intampla cand cadeti prada iluziei ca nu sunteti liber profesionisti, si ca efortul controlarii carierei, este al angajatorului? O multime de oameni incearca sa faca asta, dar privind prin prisma antreprenorului, nu pare a fi o abordare foarte sensibila.

Imaginati-va o afacere care spune clientului cel mai important: “Vom renunta la toti ceilalti clienti pentru a lucra doar cu tine. Doar spuneti-ne ce avem de facut si vom face”.

Platiti-ne cu cat doriti. Investiti in dezvoltarea noastra cat doriti. Spuneti-ne cand doriti sa ne luam concediu. Tu comanzi si noi ne supunem.” Desi nu ar fi imposibil sa conduci o astfel de afacere, cu siguranta va fi una riscanta si instabila in comparatie cu alte alternative. Va place sau nu, sunteti liberi profesionisti. Iar daca produceti un rezultat si suneti platit, aveti o afacere.

 

Evaluarea serviciilor afacerii personale.

Cat de performante sunt serviciile afacerii personale?

Obtineti o rentabilitate crescuta a investitiilor voastre?

Ce investitii faceti pentru a va imbunatatii afacerea?

Investiti in formare si imbunatatirea moralului?

Cum se situeaza afacerea voastra fata de concurenta?

Puteti oferi servicii mai bune la costuri mai mici?

Sunteti intr-o perfecta potrivire cu ceea ce faceti incat sa nu va ingrijoreze concurenta?

Percepeti un pret corect pentru calitatea produselor ori a serviciilor sau va inselati clientii si sperati sa nu observe?

Este piata voastra in expansiune sau in scadere?

Perspectivele de viitor sunt roz sau sumbre?

Publicitatea afacerii va aduce rezultate?

Va cauta potentialii clienti pentru a incheia o afacere?

Ai cumpara sau investi in afacere ta, daca cineva fuge de ea?

Avand in vedere performantele curente si asteptarea performantelor viitoare, cumpararea afacerii ar fi o alegere inteleapta?

Iti place afacerea ta?

Iti permite sa faci o munca interesanta si aduce o contributie semnificativa celor din jur si bucurie stilului tau de viata?

 

Sunteti liberi profesionisti. Puteti incerca sa cedati controlul afacerii altcuiva, insa mult mai bine este sa poti decide propriile actiuni si sa va luati responsabilitatea pentru ele.

Leave a Reply