Planificarea afacerilor

Cu siguranta iti poti planifica munca, in asa fel incat sa poti gasi o cale de a construi si a creste o afacere profitabila si durabila, un plan de dezvoltare a unei afaceri. Totul se poate gasi relativ usor si nu e cazul sa te complici. Seteaza-ti cinci teluri ce te pot ajuta intr-o epoca in care lucrurile se schimba repede. Si planifica-le in asa fel incat sa nu para o pierdere de timp. Nu iti planifica telurile pe termen lung, ci incearca sa faci totul in decursul unui an. Si asta deoarece, dincolo de orizont se vor schimba multe, iar daca il intarzii, planul tau poate parea invechit. Aceasta perioada de un an este buna pentru a conduce planurile stabilite in proiecte si actiuni.

Telurile pe termen lung sunt si ele utile, insa pot fi ele o busola, o directie, o harta a caii pe care vrei sa mergi?

Dezvoltarea unei afaceri si vanzarea unor produse este simpla, partea complicata intervine atunci cand vrei sa introduci afacerea pe piata.

Este important sa actionezi profesionist si sa construiesti afacerea pe informatii si produse de calitate. Te concentrezi pe a construi si apoi pe a actiona. Construieste informatii despre produsele afacerii si apoi vorbesti despre ele. Sunt avantaje si dezavantaje in modul de a incepe o afacere si in algerea unei abordari potrivite, fie ca alegi sa incepi cu actiunea, fie ca incepi cu, constructia. Pe de alta parte, daca ne-am concentra pe a construi informatii despre produsele afacerii, cu siguranta va dura ceva timp, insa continutul te va plati pentru ca ai actionat, pentru ca ai inceput de sus. Afaceristii de succes ce au propriile produse, folosesc ambele abordari. Asadar, nu este un raspuns bun sau gresit. Destinatia este intotdeauna aceiasi, indiferent de calea aleasa. Pentru a stabili daca ti-ai setat un scop corect de prima data, fixeaza ca punct de plecare identificarea  scopului. Acest lucru necesita o abordare concentrata. Daca cineva ar veni  sa iti arate pasi catre identificarea scopului personal si construirea afacerii, provoaca-l sa ia in considerare si impactul negativ asupra carierei tale. Trebuie sa iei contact cu pasiunea si constiinta ta, ce te conduc la scopul in sine si la asumarea curajului de a face schimbari majore. Partea cea mai complicata a acestei afaceri este introducerea ei pe piata.  Strategia de baza pentru o afacere o reprezinta promovarea.

Pe termen lung, cea mai buna metoda de promovare este sa creezi un continut de cea mai buna calitate. Concentreaza-te pe clienti, ofera-le valoare in mod rezonabil si de asteptat. Cu alte cuvinte informeaza-te despre ce este semnificativ si nepretuit in comparatie cu valoarea oferita. Totul va incepe cu oferirea valorii la un pret extrem de rezonabil, pentru a face o baza de clienti. Desigur concurenta este acerba, insa este un mod de a incepe sigur si durabil.

Cu siguranta sunt si afaceri care au esuat. Si asta pentru ca nu au tinut legatura cu clientii si nu au continuat sa ofere valoare initiala, insa tot ceea ce tu trebuie sa faci, este sa iti cunosti scopul, iar prosperitatea o vei dobandi.

Leave a Reply