Ce este persistenta ?

Persistenta este abilitatea de a mentine actiunea, indiferent de sentimentele tale. Mergi inainte, chiar si atunci cand iti doresti sa renunti. Cand lucrezi la orice obiectiv mare, motivatia ta va creste si va descreste precum valurile care se lovesc de tarm. Cateodata te vei simti motivat, cateodata nu. Dar nu motivatia ta este cea care produce rezultate. Este actiunea ta. Persistenta iti permite sa continui sa iei actiuni, chiar si atunci cand nu te simti motivat. Si in consecinta continui sa acumulezi rezultate. Persistenta in cele din urma va procura propria sa motivatie. Daca pur si simplu continui sa actionezi, in cele din urma vei obtine rezultate si rezultatele pot fi foarte motivante. De exemplu, poti deveni mult mai entuziasmat de dieta si exercitiile fizice, odata ce ai pierdut acele 10 kg necesare si vezi ca totul iti sta mult mai bine.

 

Cand trebuie sa renunti – ar trebui sa persisiti mereu si sa nu renunti niciodata? In mod sigur nu. Cateodata a renunta este in mod clar cea mai buna optiune. Cum sti cand sa insisti si cand sa cedezi? Este planul tau inca corect? Daca nu, actualizeaza planul. Este obiectivul tau inca corect? Daca nu, actualizeaza sau abandoneaza-ti obiectivul tau.

Nu este nici o onoare in a te atasa de obiectivul ce nu te mai inspira. Persistenta nu este incapatanare. Daca cresti ca fiinta umana, atunci vei fi o persoana diferita in fiecare an, diferita decat ai fost in anul precedent. Si daca iti urmezi in mod constient dezvoltarea personala, atunci schimbarile deseori vor fi dramatice si rapide. Nu poti garanta ca obiectivele tale, pe care ti le fixezi azi, vor fi aceleasi cu cele pe care vrei sa le realizezi anul ce vine.

Pentru a face loc noilor obiective, trebuie sa stergi sau sa le completezi pe cele vechi.

Si cateodata noile obiective sunt atat de convingatoare si inspirate, incat nu ai timp sa le completezi pe cele vechi. Trebuie sa le abandonezi pe jumatate terminate. Poate ca nu este reconfortant, dar este necesar. Partea cea mai grea este sa decizi in mod constient sa stergi vechile proiecte, stiind ca nu le vei termina niciodata.

Trebuie sa realizezi ca pentru a fixa obiective pe termen lung ,ce le poti mentine, acestea trebuie sa fie aliniate cu propriul tau proces de crestere.

Valoare persistentei nu vine din a te agata cu incapatanare de trecut. Vine de la o viziune asupra viitorului ce este atat de convingatoare, incat ai da aproape orice pentru a o face reala. Persistenta in actiune vine de la peristenta viziunii. Cand esti extraordinar de clar asupra a ceea ce vrei, vei fi mult mai consecvent si persistent in actiunile tale.

Si consecventa actiunii va produce consecventa in rezultate.

Poti sa identifici o parte din viata ta unde ai demonstrat un tipar pe termen lung de perisitenta? Daca poti sa identifici o astfel de arie, poate procura un indiciu cu privire la misiunea ta – ceva spre care sa lucrezi cu pasiune si auto-disciplina, imbinate sinergic.

Leave a Reply