6 Moduri pentru un adolescent de a evita distragerile

Cu toate distragerile cu care suntem bombardati in ziua de astazi de la Internet si de la alte forme de media, poate fi foarte dificil pentru adolescenti sa se concentreze pe temele de la scoala. Este foarte convenient sa trimiti mesaje prietenilor cu ceea ce faci, sa intri pe Tweeter sau Facebook, Youtube sau sa faci nenumarate alte lucruri, cand de fapt ar trebui sa faci cercetari pentru un eseu. Iata cateva moduri de a creste productivitatea si a incerca sa elimini unele distrageri:

  1. Inchide conexiunea ta la Internet. Stiu ca suna ca un lucru nebunesc ca in mod deliberat sa inchizi conexiunea ta cu lumea exterioara, dar fa acest lucru. Va elimina abilitatea ta de a intra imediat pe browserul tau de Internet si te va ajuta sa te concentrezi pe ceea ce ar trebui sa faci cu adevarat.
  2. Fixeaza un timp specific pentru a utiliza retelele de socializare sau alte site-uri recreative. Fixeaza o ora anume in fiecare zi in care sa poti sa intri pe Internet, pe diferitele pagini care te intereseaza. Nu iti permite mai mult decat timpul respectiv, deoarece vei pierde timp valoros pe care l-ai putea folosi pentru a-ti face temele la matematica, de exemplu.
  3. Ia pauze scurte. Fa-ti temele sau citeste pret de 10 – 15 minute si apoi ia o pauza scurta de 2-5 minute in care respiri pentru a nu te plictisi de ceea ce faci.
  4. Fa-ti tema acum mai degraba decat mai tarziu. Cu totii vrem sa amanam cat mai mult lucrurile care le facem din obligatie. Dar aceasta amanare nu iti aduce foarte multe recompense. Si aproape intotdeauna rezulta in cearcane si o nota slaba la temele tale. Fa-ti tie insuti o favoare in avans si incepe sa lucrezi din timp la temele tale.
  5. Prioritizeaza! Peste zece ani vrei sa privesti in urma la viata ta si sa realizezi ca ai petrecut o mare parte din adolescenta ta stand in fata unui laptop, mai degraba decat a face lucruri care conteaza cu adevarat? Petrece timp cu familia ta sau iesi afara si fa o plimbare. Citeste o carte sau fa ceva care nu implica un computer.
  6. Petrece mai putin timp pe bloguri care te invata cum sa te ajuti si treci mai repede la treaba! Acum! Singurul mod de a trai productiv este sa iesi afara si sa incepi sa traiesti cu adevarat! Dupa ce ai citit cum sa devii cat mai productiv pune-ti toate cunostintele in folosinta.

Leave a Reply