Sisteme valoroase de organizare a timpului la dispozitia ta

Majoritatea profesionistilor pot denumi util sistemul de organizare a timpului cu care s-au incrucisat in carierele lor profesionale. Ei pot probabil sa faca o lista cu cativa oameni de ici si de colo care si-au intampinat sistemele lor si sunt chiar fericiti sa le folosesca. Daca ei ar trebui sa se gandesca sa ia masuri pentru imbunatatirea productivitatii probabil vor cauta sa adopte unul din sistemele despre care au auzit, si vor urma calea, dand citire unei carti sau accesand o pagina de internet pentru a invata ce sa faca. Daca modul in care gandim despre exploatarea timpului este in totalitate confuz, si faptul ca ficare dintre noi pasim in jurul folosirii unor sisteme unice a propriei creatii?

Probabil ca sistemele noastre de organizare o timpului sunt ca amprentele – unice. Cele mai recente cercetari s-au focalizat pe faptul ca obiceiurile, ritualurile si practicile sunt caramizile tuturor sistemelor de organizare a tumpului, chiar daca realizam sau nu. Asta implica faptul ca tiparele obiceiurilor pe care le folosim zilnic au fost in special create de noi, chiar daca nu le-am facut asa de constient.

Faptul ca tiparele obiceiurilor noastre sunt cu totul unice implica faptul ca sistemele noastre de organizare a timpului trebuie deasemenea sa fie unice. Cu alte cuvinte, sunt cateva miliarde de sisteme de organizare a timpului liber, pentru fiecare persoana de pe planeta.

Este ceva gresit  in a gandi in acest mod? Ar trebui sa urmam cu totii un singur sistem in loc de multe altele? Atata timp cat este posibil sa invatam grupuri de persoane sa paseasca la unison in unele cadre, companiile nu ar trebui sa incurajeze angajatii lor sa aiba aceiasi abordare in organizarea timpului. De fapt, este nevoie de o diferentiere de la o persoana la alta, si ar fi o greseala in a incerca sa se impuna tiparele obiceiurilor  CEO-ului (chief executive officer sau directorul administrativ), de exemplu, in viata tuturor angajatilor.

Cum asa?

In primul rand este implicat faptul ca obiceiurile sunt chiar dificil de schimbat. Noile ritualuri sunt greu de stabilit, iar la cele vechi se renunta greu. Administratorul nechibzuit care iroseste banii si timpul companiei incercand sa faca ca toti angajatii sa urmeze un singur sistem de organizare a timpului.

In al doilea rand, stilul de viata al CEO-ului este foarte diferit fata de cel al angajatilor. In timp ce el poate avea centura neagra in organizarea timpului, angajatii din linia intai pot foarte simplu sa nu aiba nevoie de aptitudini asa de sofisticate, nici macar sa si le doreasca. Farmecul gastei nu este acelasi cu al gansacului, daca performantele de top ale angajatilor este ceea ce se vrea.

Asta nu inseamna ca angajatii nu trebuie sa fie incurajati de companii sa fie mai productivi. In schimb, ei ar trebui sa ajute angajatii sa invete sa-si administreze si sa imbunatateasca propriile lor sisteme de organizare al timpului, pentru a atinge obiectivele lor individulale. O asemenea sustinere ar putea incepe prin a ajuta angajatii sa vada si sa inteleaga sistemele de organizare a timpului pe care le-au folosit zi de zi, fara a fi indeplin constienti de ele. Atunci, odata ce au dobandit unele cunostinte, nu este asa de greu sa inveti angajatii cum sa efectueze imbunatatirile sistemului lor folosind cele mai bune practici luate de oriunde pot fi gasite.

In acest sens, fiecare angajat ajunge sa aiba un sistem de baza, o platforma a unei imbunatatiri constante. Asta este calea pentru a intercepta creativitatea fiecarei persoane angajate, ca o cale a realizarii rezultatelor superioare in ultima instant

Leave a Reply