5 Sfaturi legale pentru linistea ta mentala

Problemele legale nu trebuie sa fie stresante. De fapt, poti sa folosesti legea pentru a reduce riscurile, a elimina incertitudinile si pentru a planifica lucruri de neconceput. Legea te poate ajuta cu linistea ta mentala in general.

  1. Scrie-ti un testament. Planificarile proprietatilor nu este o treaba doar pentru persoanele bogate. Daca esti o persoana adulta iti trebuie un plan al proprietatilor. Si mai precis ce se intampla cu proprietatile tale atunci cand mori. In timp ce legea prevede reguli implicite pentru persoanele care nu si-au specificat intentiile, poti fi surprins de ceea ce spun aceste norme. Pentru o persoana obisnuita un plan al proprietatilor este pur si simplu un testament. Acest document precizeaza ce primeste fiecare persoana din proprietatea ta. Scrisul tau poate fi validat, dar este mai sigur sa ai un avocat care sa legalizeze acest testament si care sa iti explice executarea acestuia. Daca ai o consoarta sau copii ai nevoie de un testament pentru a te asigura ca vei lasa totul in ordine.
  2. Desemneaza dorintele de ingrijire medicala. Cum ar trebui luate deciziile medicale pentru tine in cazul unui accident? Fara hartiile legale adecvate ruda cea mai apropiata va incerca sa ia decizii pe care le-ai dori si tu. Dar stie aceasta persoana toate dorintele tale? Ar trebui sa iti protejezi deciziile de sanatate  prin numirea unui avocat care sa aiba putere de decizie. Acest lucru desemneaza persoana care va lua deciziile in locul tau. Si aceasta este obligata sa ia deciziile pe care le doresti tu, nu ceea ce crede ca este mai bine. Poti chiar sa executi un testament de viata. Acest document incearca sa iti respecte dorintele pentru diferite scenarii medicale. Si persoana desemnata este obligata sa respecte acest act. Daca neglijezi ambele documente viata ta poate fi in mana unei persoane in care nu ai incredere.
  3. Selecteaza beneficiarii corecti. Ai o asigurare de viata sau un plan de pensionare? Cine sunt beneficiarii tai? Daca proprietatea ta este listata ca beneficiar, atunci urmasii tai vor avea o surpriza cand nu vei mai fi. Asigurarile de viata si planurile de pensionare in mod automat platesc beneficiarul desemnat atunci cand asiguratul moare. Pentru a te asigura ca familia ta sau alti mostenitori primesc acesti bani ar trebui sa ii desemnezi nominal ca fiind beneficiari.
  4. Asigura-te chiar daca inchiriezi. Asigurarea locuintelor nu este doar pentru proprietari. Chiar daca inchiriezi ai nevoie de protectia asigurarii. Asigurarea de proprietar sau chirias in primul rand se refera la pierderi pentru proprietatea dumneavoastra, ca urmare a deteriorarii sau furtului. Dar poate fi importanta si daca vreodata vei fi dat in judecata.  Cand vin musafiri pe proprietatea ta, in mod legal iti asumi un anumit grad de responsabilitate pentru siguranta lor. Daca un oaspete este ranit in timp ce se afla pe proprietatea ta poti fi scos responsabil.
  5. Separa-ti afacerile. Daca iti conduci propria afacere ar trebui sa iei in considerare o entitate cu o raspundere limitata. A conduce ca unic proprietar este simplu, dar iti expune familia si pe tine la anumite riscuri. Creditorii si persoanele pe care, eventual, le-ai nedreptatit pot veni dupa tine personal. Afacerea ta iti poate pune casa in risc. Pentru a rezolva aceasta problema poti configura cu usurinta o societate de baza sau o companie cu responsabilitati limitate. Atunci cand semnezi contracte sau platesti datorii de afaceri iti pui doar afacere in pericol. Este important sa iti conduci afacere cat mai corect pentru a-ti mentine scutul de responsabilitate.

Leave a Reply