Cum sa iti fixezi obiectivele de inceput de an

Rezolutiile de inceput de an, de obicei se rezuma la activitati care necesita cateva sacrificii. Sa faci mai multe exercitii fizice. Sa mananci mai bine. Sa incetezi sa mai fumezi.  Dar acestea sunt lucruri pe care nu vrem sa le facem cu adevarat. Acestea sunt rezolutiile pe care le facem si apoi le incalcam in fiecare an, la cateva minute dupa ce le-am asternut pe hartie. Asa ca ar trebui sa facem rezolutii pentru lucruri pe care le dorim cu adevarat. Propune-ti sa faci lucruri pe care nu le-ai facut suficient anul trecut. Sau pe care le-ai amanat din diferite  motive. Ai amanat o excursie prin Europa? Vrei sa iti petreci mai mult timp cu familia si prietenii? Fa rezolutii pentru lucruri care te vor face fericit. Si vei fi mult mai motivat sa iti iei un angajament. Exista cinci lucruri de baza pe care trebuie sa le iei in considerare, atunci cand te decizi asupra rezolutiilor tale:

Timpul. Reflecta cu privire la ceea ce faci cu timpul tau si intreaba-te daca lucrurile trebuiesc reajustate. Fa-ti timp pentru lucrurile pe care vrei sa le faci cu adevarat – petrece timp cu persoanele dragi tie, da un telefon in loc sa trimiti o felicitare pe email, scrie, citeste. Nu va fi niciodata suficient timp pentru a face totul, dar este intotdeauna timp pentru a face ceea ce este cu adevarat important pentru tine.

Banii. Precum timpul, incapacitatea de a gestiona banii este de multe ori datorata perspectivei. Daca pui mai multa valoare pe a economisi decat pe a cheltui, atunci vei economisi mai mult si vei cheltui mai putin. Decide ce vrei sa faci cu adevarat cu banii tai. In loc sa faci o rezolutie simpla de a econimisi mai mult fa un obiectiv mai specific. Fixeaza un obiectiv de a pune deoparte x suma de bani pentru o calatorie. Fixeaza o suma exacta pe care sa o depui in contul de economii in fiecare luna. Este mai usor sa amani un obiectiv, daca nu are o tinta fixa.

Munca. Ia in considerare directia in care se indreapta cariera ta. Din moment ce iti petreci majoritatea zilei muncind ar fi bine sa faci si ceva care sa iti placa. Este cu adevarat ceea ce vrei sa faci? Acest loc de munca te va duce in cele din urma acolo unde iti doresti? Nu ramane blocat intr-un loc care nu iti satisface aspiratiile. I-ati cariera in propriile maini, indiferent de cat de infricosator ti se pare acest lucru.

Relatii. A avea relatii ce te sustin si te satisfac va face mult mai multe pentru tine si pentru starea ta de bine, decat orice alt tip de succes in cariera sau finantele tale. Fixeaza-ti rezolutia de a petrece mai mult timp cu persoanele pe care le iubesti si care te iubesc. Ofera ajutor cand este nevoie si fii amabil.

Sanatate. Sanatatea ta este cea care iti permite sa urmezi oricare dintre rezolutiile de mai sus. Daca ai un colesterol mare, tensiunea mare, energie scazuta sau oricare alt tip de durere, atunci a manca mai bine si a face mai multe exercitii trebuie sa fie o prioritate. Nu iti fixa obiectivul de a te lasa de fumat deoarece asa trebuie. Fa acest lucru pentru ca pui pret pe sanatatea ta. Si pentru ca intelegi ca starea ta de bine este importanta persoanelor din jurul tau.

Si rezolutia principala a noului an ar trebui sa fie intotdeauna urmarirea fericirii oriunde s-ar afla ea.

Leave a Reply