Realizarea visurilor in ciuda presiunii din exterior

Ai visuri pe care vrei sa le urmaresti, dar niciodata nu ai timp din cauza cererilor presante de la munca si din familie? Este nevoie de foarte multa munca pentru a satisface viata lucrativa si visurile pe care le ai. Dar cei mai importanti doi factori sunt:

  1. Trebuie sa fie ceva de care esti cu adevarat pasionat.
  2. Trebuie sa faci din visul tau o prioritate si sa iti structurezi ziua in asa fel incat visul tau sa fie prioritatea numarul unu.

Munceste la ceva de care esti cu adevarat pasionat si entuziasmat. Acest pas poate sa para un lucru evident, dar este ceva la care majoritatea persoanelor nu se prea gandesc. Deseori persoanele cred ca vor sa faca ceva, dar poate este doar ceva ce cred ca ar fi dragut sa faca, nu ceva de care sa fie cu adevarat pasionati. Daca esti pasionat cu privire la un anumit lucru, nu poti astepta sa il faci mai tarziu, asa ca iti eliberezi programul si iti faci timp pentru al executa. Vei gasi o cale si cand faci lucrul respectiv esti excitat si fericit si poate chiar un pic obsesiv. Gandeste-te cu adevarat daca esti entuziasmat cu privire la obiectivele si visurile tale. Daca nu este cazul poate ca trebuie sa privesti spre obiective noi. Daca esti entuziasmat si muncesti din greu sa iti urmezi visurile poti sa treci la pasul urmator.

Fa din visurile tale o prioritate. Cum treci de la a fi animat cu privire la visurile tale la a le executa? Prin a face din acestea prioriatea ta numarul unu. Acest lucru inseamna ca in fiecare zi, atunci cand te trezesti, trebuie sa decizi ce vei face in ziua respectiva pentru a face din visul tau o realitate. Apoi executa sarcina respectiva prima in ziua respectiva, chiar inainte de a-ti verifica emailul. Daca nu poti sa o faci prima, atunci programeaza timp in zi pentru a o executa. Daca este o prioritate vei gasi timpul necesar. Dar cum ramane cu munca si familia? In mod evident si acestea sunt o prioritate. Asa ca, va trebui sa programezi timpul necesar pentru toate trei. Acest lucru poate insemna ca va trebui sa reduci munca pe care trebuie sa o faci sau sa privesti mai putin la televizor sau sa intri mai putin pe Internet sau mai putin timp pe email. Fixeaza limite la aceste activitati de rutina din programul tau, astfel incat sa iti gasesti timpul necesar pentru a lucra la visurile tale. Poti lua in considerare si trezirea mai devreme dimineata sau sa lucrezi mai tarziu seara atunci cand familia ta doarme. Poti sa te duci la munca mai devreme pentru a avea cateva ore de liniste in care sa lucrezi la visul tau. Sau poti sa pleci mai devreme si sa muncesti la acesta imediat dupa programul tau de munca. Sau poti sa muncesti la visul tau in pauza de masa. Poti gasi timpul necesar daca faci din visul tau o prioritate.

Actioneaza. Este de asemenea important sa actionezi – nu poti doar sa programezi timpul necesar. Trebuie sa te trezesti din visare si sa faci efectiv lucrurile necesare. Fa din actiunea de a te apropia de obiectivul tau prima actiune pe care o iei in fiecare zi, daca acest lucru este posibil. In acest fel nu va fi amanata pentru sfarsitul zilei si apoi amanata pentru a doua zi. Nu lasa sarcinile legate de visul tau sa fie amanate. Incearca sa actionezi in fiecare zi pentru a te apropia de obiectivul tau primar. Pasii mici te vor duce acolo unde vrei sa ajungi.

Bucura-te de calatorie. Mai presus de orice bucura-te de proces. Daca urasti ceea ce faci nu vei face acel lucru pentru mult timp. Dar daca iti place cu adevarat activitatea nu vei fi capabil sa astepti. Vei dori sa faci lucrurile chiar acum. Indiferent daca visul tau este sa scrii o carte sau sa iti incepi o noua afacere sau sa incepi cursuri de fotografie sau sa urmezi studii superioare, nu iti mentine mereu ochii atintiti catre destinatie. Bucura-te de calatorie, chiar acum, chiar aici. Si apreciaza ce dar extraordinar este faptul ca poti sa iti urmezi visurile.

Leave a Reply