Semnificatia vietii: De la scop la actiune

Odata ce ai identificat scopul tau general sau misiunea ta, urmatorul pas este sa transformi acest scop in obiective realizabile si actiuni. Odata ce ai contextul tau general si scopul tau deslusit, incepi sa iti fixezi obiective ce sunt congruente cu acest scop.

Ideea de baza este ca trebuie sa aliniezi scopul tau cu nevoile tale, abilitatile si dorintele. Scopul tau iti spune ce ar trebui sa faci. Nevoile tale (bani, un acoperis, haine, etc) dicteaza ceea ce trebuie sa faci. Abilitatile tale (talent, educatie) dicteaza ce poti sa faci. Si dorintele tale  (o munca placuta, pasiune, etc) dicteaza ceea ce vrei.

Luate individual fiecare dintre aceste arii te va indrepta doar intr-o directie generala, dar cand le pui pe toate impreuna, vei gasi ca este mai usor sa iti fixezi obiective specifice, practice. In acest mod iti vei fixa obiective ce te ajuta sa iti indeplinesti scopul, sa iti intalnesti nevoile, sa faci ceea ce iti place sa faci. Si sa faci acel lucru la care esti cu adevarat bun.

Subiectul este mult mai complex bineinteles si sunt multe carti scrise pe acesta tema.

Cel mai important pas din acest proces este sa treci de la obiective la proiecte si actiuni.

Leave a Reply