10 Deprinderi pentru a-ti dezvolta stabilitatea financiara si succesul

Ca si orice alt scop, a realiza stabilitatea financiara si a avea succes din punct de vedere financiar implica dezvoltarea unor bune deprinderi financiare. Am cautat intens despre acest subiect in ultimii cativa ani pentru a elimina datoriile, a mari profitul si securitatea financiara pentru familie. O sa vorbesc mai mult despre aceste deprinderi individual.

Deprinderile sunt urmatoarele si nu sunt scrise intr-o anumita ordine:

1. Realizeaza economia in mod automat. Aceasta trebuie sa-ti fie prioritatea de varf, mai ales daca nu ai un fond de urgenta inca. Incearca sa o faci sa fie prima “factura” pe care o platesti in fiecare zi avand o anumita suma transferata in contul tau de economii (incearca un cont online). Nici nu te gandi macar la aceasta tranzactie – doar asigura-te ca se intampla in fiecare zi.

2. Controleaza-ti impulsul de a cheltui. Cea mai mare problema pentru multi dintre noi. Impulsul de a cheltui, pe a manca in oras, cumparaturi online reprezinta o mare scurgere a finantelor noastre. cel mai mare spargator de bugete si o cale sigura pentru a ajunge la o stramtoare financiara cumplita.

3. Evalueaza-ti cheltuielile si traieste modest. Daca nu ai tinut cont la cheltuieli, incearca asta pentru o luna. Apoi evalueaza-ti modul de a cheltui banii si vezi ce poti taia sau reduce. Decide daca absolut toate cheltuielile sunt absolut necesare, apoi elimina cele care nu sunt necesare.

4. Investeste in viitorul tau. Daca esti tanar, probabil nu te gandesti la pensionare prea mult. Dar este important. Chiar daca te gandesti ca poti oricand planui pensionarea mai tarziu, fa-o acum. Cresterea investitiilor tale in timp va fi uimitoare daca incepi in jurul varstei de 20 de ani.

5. Tine familia in siguranta. Primul pas este sa economisesti bani intr-un fond de urgenta, astfel incat daca se intampla ceva, sa ai bani. Daca ai o sotie sau un sot, trebuie neaparat sa-ti faci o asigurare de viata si un testament – cat de curand posibil! De asemenea intereseaza-te si de alte asigurari, cum ar fi cele pentru proprietari sau asigurari de chirie.

6. Elimina si evita datoria. Daca ai carti de credit, imprumuturi persoanle sau ceva de genul trebuie sa incepi un plan de eliminare a datoriilor. Fa o lista cu datoriile si aranjeaza-le in ordine de la cele mai mici la cele mai mari datorii. Concentreaza-te pe datoria cea mai mare. Cand suma este platita, sarbatoreste! Apoi treci la urmatoarea datorie pe care o ai de platit. Continua acest proces pana platesti toate datoriile. Aceasta poate tine cativa ani, dar este un proces recompensator si foarte necesar.

7. Foloseste sistemul scrisorilor. Acesta este un sistem simplu pentru a tine evidenta a valorii banilor pe care ii cheluiesti. Sa spunem ca pui deoparte 3 sume in bugetul tau in fiecare zi de plata – una pentru combustibil, pentru alimente si pentru a manca in oras. Retrage aceste sume de bani si pune-le in 3 plicuri separate. In acest fel poti tine evidenta banilor cu care ai ramas pentru fiecare din aceste cheltuieli si cand ramai fara bani, vei sti imediat. Daca ti se terminat banii in mod regulat trebuie sa-ti revizuiesti bugetul.

8. Plateste facturile imediat sau automat. O deprindere buna este sa-ti platesti facturile imediat ce vin. De asemenea, pe cat posibil, incearca sa platesti automat. Pentru cei care nu pot astfel, pot utiliza in schimb sistemul online de tranzactii pentru a face plati regulate automatizate. Astfel toate cheltuielile regulate din buget sunt in siguranta.

9. Citeste despre finantele personale. Cu cat te educi mai mult, cu atat mai bune iti vor fi finantele.

10. Incearca sa faci in asa fel incat sa-ti creste venitul net. Fa orice poti pentru a-ti imbunatati venitul net prin reducerea datoriilor, crescand economiile sau marindu-ti venitul. Gandeste-te la noi metode de a face bani sau pentru a fi platit mai mult pentru ceea ce faci. Cu trecerea timpului, daca iti calculezi venitul net in fiecare luna o sa vezi cresterea. Si aceasta te face sa te simti nemaipomenit.

One thought on “10 Deprinderi pentru a-ti dezvolta stabilitatea financiara si succesul

  1. Am citit cu placere articole de aici, sunt foarte utile. Dar privitor la acest articol nu-mi este clar punctul 9. Aveti in vedere literatura in domeniul finantelor?

Leave a Reply