Zece trucuri de a-ti imbunatati situatia financiara

Atunci cand ai responsabilitatea unei familii esti mult mai inclinat sa cauti lucruri rapide, ce iti pot imbunatatii situatia financiara.

Iata zece lucruri pe care le poti face, pentru a-ti imbunatatii situatia ta financiara. Fiecare dintre ele pot fi facute cu usurinta in 15 minute. Iar aceste miscari, incet vor furniza sume semnificative de bani pentru bugetul tau. Gandeste-te ca la o investitie pe termen lung, ce in mod continuu, iti adauga dividente in portofelul tau.

  1. Solicita o reducere a dobanzii, la cartea de credit. Ia cartea ta de credit. Intoarce-o pe verso, unde are un numar de telefon.  Suna si cere sa vorbesti cu un supervizor. Spune ca te gandesti sa schimbi furnizorul cartii de credit, pentru ca au dobanzi mult mai mici. Si daca pot si ei sa faca o oferta mai buna, pentru a te pastra precum client. Nu functioneaza intotdeauna, dar merita efortul de a incerca.
  2. Revizuirea asigurarii de sanatate si a altor beneficii de la locul de munca. Poti acumula o suma de bani, daca la locul de munca beneficiezi de toate sporurile, care ti se cuvin. Asa ca odata la 6 luni, revizuieste beneficiile salariale pe care la primesti.
  3. Inscrie-te la un program de recompensare a clientilor fideli. Daca iti faci cumparaturile doar de la un anumit magazin, poti cere carduri de fidelitate, care iti vor asigura o reducere procentuala la anumite produse.
  4. Instaleaza un termostat programabil. Un termostat programabil te lasa sa fixezi tu un program al temperaturii din casa ta. Astfel poti economisi, atunci cand nu esti acasa. Acest lucru va economisi multa energie si gaz si vei observa acest lucru la urmatoarele facturi.
  5. Optimizeaza-ti asigurarea auto. In functie de locul de munca, de numarul membrilor familiei, varsta, etc, poti obtine reduceri semnificative la asigurarea auto. Si daca esti client fidel al unei firme de asigurari poti chiar sa obtii reduceri de fidelitate sau bonus, anumite servicii auto.
  6. Viziteaza biblioteca locala. Poti economisi foarte mult daca in loc sa cumperi carti, le imprumuti de la biblioteca. Sau poti cauta un anticariat bine aprovizionat, de unde iti poti cumpara carti importante, la sume foarte mici.
  7. Umfla-ti cauciucurile la masina. Uita-te in cartea masini si vezi care este presiunea maxima, recomandata, a cauciucurilor. Verifica apoi periodic aceasta presiune, pentru ca un cauciuc optim umflat iti asigura un consum de combustibil mai scazut. Si astfel, pe termen lung, vei economisi o suma substantiala de bani.
  8. Elimina orice factura lunara, pentru lucruri pe care nu le folosesti. Platesti pentru mesaje nelimitate, dar folosesti doar 100 pe luna? Platesti canale premium de filme, dar nu ai timp sa te uiti la niciunul? Toate acestea sunt o pierdere de bani. Si va merita sa le elimini. Elimina orice serviciu extra, pe care il platesti si nu il folosesti. Vei observa diferenta.
  9. Inlocuieste becurile din casa cu cele economice. Chiar daca nu sunt arse, inlocuieste-le. Chiar daca becurile economice sunt mai scumpe, iti vei scoate investitia in termen scurt, deoarece facturile la electricitate vor fi mult mai mici.
  10. Foloseste cartea de credit la cumparaturi. Atunci cand faci cumparaturi esti tentat sa platesti cu bani gheata. Dar este mult mai bine sa iti folosesti cartea de credit, pentru ca multe magazine fac reduceri, la plata cu cartea de credit. Iar majoritatea bancilor premiaza prin puncte, folosirea cat mai des a cartii de credit.

Oricare dintre aceste solutii folosesti, vei observa in mod clar o crestere a economiilor tale, pe termen lung. Si timpul pe care de obicei il aloci unei cafele, il poti investi in a face bani.

Leave a Reply