Un ghid care sa-ti arate nevoile prioritare : Sarcini care trebuie indeplinite – II

Aceasta parte din ghidul meu vizeaza nevoile prioritare, cand sarcinile sunt prioritare dupa nevoi, trebuinte si dorinte. Acum intentionez sa vorbesc despre lucrurile pe care ar trebui sa le faci.

 

Nivelul trebuie este ceea ce face sa functioneze sistemul de prioritati. Daca nu te poti gandi la volumul tau de munca in termeni cat mai logici, si daca ideea de a-ti organiza intr-un fel anume munca, acest sistem nu este pentru tine. Poate ca tu ar trebui sa faci un lucru pentru ca este important (sa platesti o factura la timp, sa-ti termini proiectul, sa raspunzi la telefon) dar, dat fiind faptul ca nu este atat de urgent sau limita inca nu este atinsa inca, pare sa nu fie ceva care necesita sa fie indeplinit imediat.

 

Si totusi de ce trebuie sa ne gandim atat de mult la aceasta ? Pentru a indentifica nevoile prioritare, ar trebui sa-ti organizezi volumul de muca. Decat sa fii doborat de un volum ridicat de proiecte, sarcinile ar trebui indeplinite dupa importanta lor. Bineinteles ca aceasta nu este intotdeauna posibil si acestea din urma sunt cele asupra carora ar trebui sa te concentrezi.

Leave a Reply