Regretele de maine

Ai regretat vreodata viitorul inainte sa se intample?

Cand regreti, frica sau grija viitorului proiectelor, este pentru ca vei constientiza dincolo de momentul prezent. In esenta devii inconstient, pentru ca iti pierzi constientizarea momentului prezent si in consecinta vei pierde adevarata ta persoana ce exista doar in prezent. Viitorul este doar o iluzie deoarece nu a existat niciodata. Trecutul si viitorul sunt doar amintiri si proiectii. Adevaratele tale experiente se intampla in prezent.

Cand traiesti in viitor, experimentezi suferinta, deoarece suferi insconstient. Cand va pastrati constientizarea  deplina a momentului prezent nu exista suferinta, indiferent de circumstante. Fiecare moment este perfect deoarece pur si simplu il accepti. Cand impinge constiinta in viitor, te opui momentului prezent, luptand si dorind sa fie altceva.Rezultatul este durerea emotionala.

Vizualizarea sau planificarea. Este ok sa va imaginati ce se intampla in viitor? Vizualizarea este buna, dar exista un mod de vizualizare a ceea ce va doriti fara a parasi momentul prezent. In loc sa vizualizezi viitorul, vizualizeaza un nou prezent. Simte prezenta  ceea ce iti doresti sa creezi aici si acum. Simte energia in realitatea ta acum, in loc sa il proiectezi dincolo de prezent, in viitor.

De exemplu daca doriti sa creati mai multa bogatie pentru voi, imaginati-va ca va bucurati de cat mai multa bogatie si abundenta in acest moment. Nu proiecta bucuria in viitorul indepartat, altfel vizualizarea bogatiei si abundentei nu se va intampla. Este o greseala comuna pe care oamenii o fac cand vizualizeaza neatent rezultatele proiectelor pe care doresc sa le atinga in viitor, si trimite mesaje ca aceasta este o dorinta ce nu se va implini niciodata. Acelasi lucru se poate intampla si cu planificarea. Cand iti faci planuri realizezi ca scopul este sa te concentrezi pe deciziile momentului prezent. Nu pe crearea unei harti ale viitorului ce este in afara controlului sau a constiintei voastre. Ai nevoie doar de planificarea suficienta si clara a momentului prezent.

Cand ai claritate, planificarea viitoare este inutila, asa ca atunci cand creezi planuri, fa asta cu intentia de a genera claritate. Traind constient necesita sa pastrezi centrat momentul prezent, ceea ce defapt este cel mai sigur si protejat loc in care vrei sa fii, fara regrete despre trecut sau viitor.

Leave a Reply