Libertatea si responsabilitatea anteprenoriala

Calea unui venit anteprenorial pasiv nu este pentru toata lumea. Dar aspectul libertatii este cu adevarat apreciat. Vei fi in stapanirea completa a timpului tau. Tu decizi ce proiecte sa ataci. Poti sa muncesti cate ore doresti. Nu trebuie sa ceri permisiunea de la nimeni pentru orice decizie iei sau pentru orice actiune doresti sa urmezi. Nu exista un substitut pentru a avea fraiele propriei vieti. Unele persoane cred ca toata aceasta libertate este partea cea mai buna in a fi un anteprenor. Dar aceasta libertate este o sabie cu doua taisuri. Daca abuzezi de ea, vei avea probleme. La inceput te poti bucura de libertatea de a dormi pana tarziu si de a lua pranzuri lungi de 2 ore. Dar apoi vei vedea ca a profita de aceasta libertate va dauna afacerii tale. Slabiciunile tale personale devin blocaje in calea afacerii tale. Daca nu prea ai disciplina, trebuie sa inveti sa ti-o dezvolti. Daca ai tendinta sa amani lucrurile, trebuie sa inveti sa o depasesti. Astfel libertatea extra te ajuta sa iti sculptezi caracterul. Putine sunt locurile de munca care fac aceasta sculptura de caracter in aceiasi masura. Deoarece majoritatea locurilor de munca nu leaga in mod direct productivitatea ta personala, cu rezultatele finale reale ale unei afaceri si sa te plateasca in concordanta. Un loc de munca te poate apara de efectele complete ale libertatii si responsabilitatii. Daca lenevesti intr-o zi, tot vei primi acelasi salariu.

Este nevoie de timp pentru a invata echilibrarea libertatii cu responsabilitatea. Responsabilitatea si disciplina iti dau libertatea sa fii mai spontan, deoarece nu risti sa abuzezi de aceasta libertate.

Cateodata este cu adevarat placut sa profiti de avantajul de a nu avea un loc de munca si de a avea deplina libertate.

Cheia este sa echilibrezi bucuria unei astfel de libertati cu responsabilitatea, astfel incat sa nu sfarsesti prin a dezvolta un urat obicei de amanare. A fi foarte responsabil si pe deplin implicat in toate proiectele tale iti garanteaza toata acea extra libertate de a fi spontan, cu nici o consecinta negativa. Cand ai totul bine organizat esti intr-o pozitie buna pentru a sti cand poti sa fii spontan si liber. Si cand ar fi iresponsabil sau necugetat sa faci ceva spontan.

Responsabilitatea si libertatea merg mana in mana.

Leave a Reply