Legea Atractiei II

Legea Atractiei pur si simplu spune ca atragi in viata ta orice lucru la care te gandesti. Gandurile tale dominante vor gasi un mod de a se manifesta. Dar Legea Atractiei da nastere unor intrebari grele, ce nu par sa aiba raspunsuri bune. Totusi, aceste probleme nu sunt cauzate de Legea Atractiei in sine, ci mai degraba de aplicatiile Legii Atractiei la realitatea obiectiva.

Iata cateva dintre acele intrebari problematice:

  • Ce se intampla cand persoanele emit intentii conflictuale, precum doi oameni ce vor aceiasi promotie cand este doar o pozitie disponibila?
  • Copii, bebelusi sau animalele emit intentii?
  • Daca un copil este abuzat, inseamna ca acel copil a intentionat acel lucru intr-un fel?
  • Daca vreau ca relatia mea sa se imbunatateasca, dar consoarta mea nu, ce se va intampla?

Aceste intrebari par sa slabeasca plauzibilitatea Legilor Atractiei. Cateodata oamenii raspund cu niste raspunsuri destul de bizare. Totusi, nici realitatea obiectiva fara Legile Atractiei nu procura raspunsuri satisfacatoare.

Realitatea subiectiva este un sistem de convingeri in care exista o singura constiinta. Tu esti acea constiinta singulara si orice altceva in realitatea ta este o proiectie a propriilor ganduri. Poate ca nu vezi acest lucru inca, dar realitatea subiectiva raspunde la aproape toate intrebarile capcana. In realitatea subiectiva exista o singura constiinta si aceasta este a ta. In consecinta exista o singura sursa de intentii in universul tau – tu. Stii ca asa functioneaza visul tau, dar nu ai realizat inca ca realitatea ta treaza este un alt tip de vis. Pare solida doar pentru ca tu crezi acest lucru. Din moment ce niciunul dintre celelalte personaje nu sunt constiente intr-un mod ce le separa de tine, nimeni altcineva nu are intentii. Singurele intentii sunt ale tale. Tu esti singurul ganditor din acest univers. Este foarte important sa definim conceptul de “tu” in realitatea subiectiva. Tu nu esti corpul tau fizic. Nu este vorba despre ego-ul tau.

Imagineaza-ti ca ai un vis. In acest vis ce esti tu mai exact? Esti personajul fizic din vis? Bineinteles ca nu, acela este avatarul tau. Tu esti visatorul. Intregul vis se desfasoara in constiinta ta. Toate personajele din vis sunt proiectii ale gandurilor tale din vis , inclusiv avatarul tau. De fapt daca inveti visarea lucida, poti chiar schimba avatarul din visul tau, prin posedarea altui personaj. Intr-un vis lucid poti sa faci tot ceea ce crezi ca poti face.

Realitatea fizica functioneaza in aceiasi maniera. Acesta este un univers mai dens decat ceea ce experimentezi in lumea viselor, asa ca schimbarile se petrec mult mai gradual. Dar aceasta realitate este inca in conformitate cu gandurile tale, exact ca si un vis.

Ideea ca alte persoane au intentii este o iluzie, deoarece alte persoane sunt doar proiectii. Bineinteles, daca crezi cu tarie ca alte persoane au intentii, atunci acesta este visul pe care l-ai creat pentru tine. Dar pana la urma este tot o iluzie. Iata cum realitatea subiectiva raspunde la intrebarile Legii Atractiei:

  1. Ce se intampla cand persoanele emit intentii conflictuale, precum doua persoane ce intentioneaza sa aiba aceiasi promotie, cand doar o pozitie este disponibila. Din moment ce tu esti singurul ce intenzioneaza, atunci acesta este in intregime un conflict intern. Tu detii gandul (intentia) pentru ca cele doua persoane sa doreasca aceiasi pozitie. Dar de asemeni, gandesti ca doar unul poate sa o obtina. Asa ca tu intentionezi competitia. Toata aceasta situatie este intentionata de catre tine. Crezi in competitie, asa ca asta manifestezi. Poate ca ai cateva convingeri cu privire la cine va castiga, caz in care asteptarile tale se vor manifesta. Dar poti de asemeni, sa ai o convingere de nivel inalt cum ca viata este intamplatoare, nedreapta, nesigura, etc. Asa ca in acest caz poti sa manifesti o surpriza, deoarece asta intentionezi. A fi singurul care intentioneaza in realitatea ta aduce o responsabilitate uriasa pe umerii tai. Realitatea ta este exact ceea ce gandesti.
  2. Copii, bebelusi sau animalele emit intentii? Nu. Nici macar propriul tau corp nu emite intentii-doar constiinta ta face acest lucru. Tu esti singurul care are intentii, asa ca tu intentionezi pentru copii, bebelusi sau animale in realitatea ta. Fiecare gand este o intentie. Asa orice gandesti despre celelalte fiinte din realitatea ta este ceea ce eventual vei manifesta pentru ele. Convingerile sunt ierarhice asa ca, daca ai o convingere de nivel inalt ca realitatea este intamplatoare si imprevizibila, in afara controlului tau, atunci acea intentie va detrona alte intentii de care nu esti foarte sigur. Intreaga colectie de ganduri dicteaza cum se manifesta realitatea.
  3. Daca un copil este abuzat, inseamna ca acel copil a intentionat acest lucru intr-un fel? Nu. Inseamna ca tu ai intentionat acest lucru. Tu intentionezi abuzul sa se manifeste, pur si simplu prin a te gandi la el. Cu cat te gandesti mai mult la abuzul fata de copil (sau oricare alt subiect) cu atat il vei vedea extinzandu-se mai mult in realitatea ta. Orice lucru la care te gandesti, se extinde si nu doar in spatiul restrans al avatarului tau, dar in toata realitatea fizica.
  4. Daca intentionez ca relatia mea sa se imbunatateasca, dar consoarta mea nu, ce se va intampla? Acesta este un alt exemplu a intentionarii unui conflict. Iti proiectezi o intentie in avatarul tau si o intentie in consoarta ta. Astfel ca intentia reala unificata este aceea de conflict. In  consecinta, rezultatul pe care il experimentezi, subiect influentei unei convingeri de nivel inalt, va fi sa experimentezi conflict cu consoarta ta. Daca gandurile tale sunt conflictuale, realitatea ta este conflictuala.

De aceea asumarea responsabilitatii pentru gandurile tale este atat de importanta. Daca vrei sa vezi pace in lume, atunci intentioneaza pace pentru tot ceea ce se afla in realitatea ta. Daca vrei sa vezi abundenta in lume, atunci intentioneaz-o pentru toata lumea. Daca vrei sa te bucuri de o relatie de iubire, atunci intentioneaza relatii de iubite pentru toti. Daca intentionezi toate acestea doar pentru propriul tau avatar, dar nu pentru ceilalti, atunci intentionezi conflict, dividere si separare. Si in consecinta asta o sa experimentezi.

Dar daca iti asumi responsabilitatea totala pentru tot ceea ce experimentezi in realitatea ta chiar acum, atunci iti asumi puterea de a altera realitatea prin reorientarea gandurilor.

Intreaga realitate este creatia ta. Simte-te bine cu privire la acest lucru. Simte-te bine pentru bogatia lumii tale. Si apoi incepe sa creezi realitatea pe care o doresti cu adevarat, prin a lua decizii si prin mentinerea intentiilor. Gandeste-te la ceea ce doresti si elimina gandurile a ceea ce nu doresti. Cel mai usor si natural mod de a face acest lucru este sa acorzi atentie emotiilor tale. Si pe masura ce faci acest lucru in mod repetat, vei incepe sa vezi cum realitatea ta se schimba, prima data intr-o maniera mai subtila si apoi in pasi mult mai mari.

Leave a Reply