Recunostinta

Recunostinta inseamna avere.

Este greu sa ne imaginam sentimentul de bogatie fara a fi recunoscatori. Iar daca sunteti intradevar recunoscatori, probabil va veti simti bogat indiferent de circumstantele actuale, reale. Datorita acestei aparente legaturi intre bogatie si recunostina, multi din asa-zisii experti in averi sugereaza ca daca doriti sa va sporiti averile trebuie sa va concentrati pe recunostinta. Suna destul de bine la prima vedere si concureaza cu Legea Atractiei. Ideea este ca prin recunostinta te vei simti mai bogat si astfel vei atrage mai mult belsug in viata ta. Recunostina insa se poate practica si intr-un mod ineficient fiind mult mai evident si des intalnit. Forma ineficienta a recunostintei apare pentru bunurile si circumstantele imediate si le vom numi Nivelul 1, reprezintat de urmatoarele:

-un acoperis deasupra capului

-bunurile materiale

-un automobil

-sanatatea ta

-relatiile tale

-familia ta

-locul de munca

-abilitatile tale

-concediul

 

De retinut este faptul ca Nivelul 1 de Recunostinta merge dincolo de bunurile materiale. Este forma de recunostinta ce va aparea cand vei incerca sa faci o lista cu lucruri pentru care esti recunoscator.

Nu sugerez ca ar fi ceva in neregula cu aceasta forma de recunostinta, este cu siguranta mai buna decat sa ai ganduri deficitare. Oricum pentru activarea Legii de Atractie eficienta sa este relativ slaba. Deseori cand oameni incearca sa foloseasca Nivelul 1 al

recunostintei este pentru ca au de fapt sentimente de satisfactie cu privire la situatia lor, si incearca sa vada partea buna a lucrurilor, construindu-si impulsuri pozitive. Chiar si atunci cand circumstantele de ansamblu par negative, prin schimbarea starii de concentrare puteti atinge Nivelul 1 al Recunostintei. Acest lucru poate fi un catalizator pentru o schimbare majora a atitudinii, dar in majoritatea situatiilor acest lucru ofera doar o amanare temporara fara nici un beneficiu major si de durata.

Nivelul 2 al Recunostintei, acest grad reprezinta intreaga forma a recunostintei pentru ca este independenta de situatii si circumstante. Este un sentiment de recunostinta pentru viata insasi, pt existenta, pentru orice si tot ce ati trait. Nivelul 2 al Recunostintei cuprinde tot Nivelul 1, si chiar mai mult de atat, o recunoastere pentru :

-viata ta

-univers

-timp si spatiu

-problemele, provocarile si greutatile tale

-slabiciunile si greselile tale

-constiinta ta

-ego-ul tau

-persoanele ce va trateaza cu rautate si pe nedrept

-gandurile si emotiile tale

-libertatea de a alege

-ideiile si conceptiile tale

 

Nivelul 2 al Recunostintei prezinta circumstante lipsite de relevanta, deoarece aceasta forma de recunostinta are nevoie de o justificare. Aceasta forma de recunostinta este sinonima cu iubirea neconditionata pentru ca nu exista nici o legatura cu circumstantele si realizarile tale. Prin urmare nu exista nici o teama de pierdere sau schimbare. La acest nivel se va activa Legea Atractiei pentru ca emani recunostinta tot timpul, aceasta devenind parte din identitatea ta. In termeni practici vei constata calitatea recunostintei ca devenind neconditionata iar situatia personala se va imbunatati. Aceste schimbari vizibile sunt in conformitate cu Legea Atractiei deoarce recunostinta pentru intreaga viata va atrage circumstante corespunzatoare gandurilor si sentimentelor tale.

Nivelul 1 al Recunostintei are locul sau, insa daca doriti ca intreg universal sa va sustina sentimentele de recunostinta asupra unor rezultate actuale, intr-un final va trebui sa avansezi catre Nivelul 2 al Recunostintei

 

 

 

 

Leave a Reply