Fixeaza-ti obiective indraznete

Ar trebui sau nu sa fixam obiective indraznete, mari, unde succesul nu este garantat?

Ar trebui sa fim recunoscatori ca exista persoane ce isi fixeaza obiective marete. Fara aceste persoane nu ar mai exista poate tara noastra, orasul natal, computerul tau, internetul, micul dejun sau libertatea de care te bucuri acum. Poate ca multe persoane ar fi moarte acum, daca nu ar fi existenta dorinta nerealista a celor ce isi fixeaza aceste obiective.

Daca iti fixezi un obiectiv mare si dai gres, ai invatat ceva. Daca iti fixezi un obiectiv maret si reusesti, castigi rezultatul acelui obiectiv si inveti ceva. Daca nu iti fixezi nici un obiectiv, nu castigi nimic si nu inveti nimic. Nu este nimic inerent la acest proces, care este stresant sau reduce confortul interior. Pentru a crea un astfel de stres, este nevoie de un mod anume de a gandi, cunoscut ca teama sau esec si din pacate multe persoane sunt conditionate sa il urmeze.

O alta parte a acestei probleme este ca majoritatea persoanelor subestimeaza ce obiective sunt cu adevarat realiste pentru ele. In mod sigur, unele persoane isi supraapreciaza capacitatile si esueaza. Dar daca niciodata nu ti-ai supraapreciat capacitatile tale prin fixarea ocazionala a unui obiectiv ce este peste abilitatile tale de a-l realiza, nu ai dezvoltat niciodata un sens adevarat al capacitatilor tale reale. Asa ca risti sa iti petreci intreaga viata mult sub capacitatile tale. Si din pacate acest lucru il fac majoritatea persoanelor. O strategie optima de a investi in viata ta va include si esecul. Ia in considerare investitiile financiare. Daca adopti o strategie ce iti garanteaza 100% ca nu vei pierde niciodata bani, va fi acest lucru optim pe termen lung? Nici macar pe departe. De fapt, din moment ce nu poti investi in nimic, deoarece nimic nu este lipsit de riscuri, nu vei castiga nici un divident. Asa ca doar inflatia va cauza pierderea de bani. Acelasi efect se intampla si in corpul tau fizic. Daca nu ti-ai fortat niciodata muschii de a depasi capacitatile actuale, nu doar vei ramane la acelasi nivel de forta si nu vei creste mai puternic, dar peste timp vei ajunge mult mai slab.

Si acest lucru se intampla persoanelor ce nu se forteaza niciodata sa atace un obiectiv maret, ce ii provoaca cu adevarat. Cresterea mentala se slabeste in timp, pierzand tot mai mult din capacitatile lor.

Gandeste-te la acele momente cand te-ai provocat cu adevarat, indiferent daca ai atins sau nu, cu succes, rezultatul dorit. Cine ai fi astazi, daca nu ai fi avut niciodata acele experiente? Ai fi mai puternic sau mai slab?

A fixa un obiectiv si a da gres nu trebuie sa fie vazut ca un lucru teribil, ce trebuie evitat cu orice pret. Nu iti demoniza propriul esec in viata, atunci cand te lovesti de acele greutati pe care nu le poti ridica. Pur si simplu fa un pas inapoi si cauta o greutate mai usoara pentru o vreme, ca mai apoi sa fii suficient de puternic sa o ridici pe cea grea. Nu ajunge la concluzia ca doar pentru ca acum nu poti sa realizezi un obiectiv, ce este prea mare pentru tine, nu vei fi capabil niciodata sa faci acest lucru. Sau ca intreg procesul trebuie sa fie stresant si dezamagitor. Invata sa iubesti procesul in sine.

Leave a Reply