Eliminarea gandurilor negative si atingerea potentialului maxim

Chiar daca toata viata ai fost un optimist, cateodata obiectivele tale pot ramane incomplete. Si asta pentru ca sunt inconjurate de ganduri negative si de o indoiala  in capacitatile proprii. Din pacate, aceste contemplari te impiedica sa iti urmezi adevaratul potential si sa iti urmezi cele mai importante aspiratii. In mod sigur ai in caseta ta de obiective nerealizate, un lucru care este extrem de important pentru tine, dar pe care mereu l-ai amanat pentru ca nu crezi ca il poti realiza. Ganduri negative isi arata coltii ori de cate ori incepi sa pui pe hartie un plan de bataie. Si acest lucru te face neproductiv si neconstructiv. Gandurile interne de esec si teama, ori de cate ori incerci sa incepi un proiect important, o noua experienta sau un nou obiectiv, te pot slabi. Si chiar te pot opri din procesul tau.

De ce avem aceste ganduri? Cum putem sa trecem peste ele si sa mergem mai departe? Cel mai bine este sa pasesti in afara zonei tale de confort. Si sa faci acel lucru, pe care ti l-ai propus, indiferent de rezultatul pe care il astepti. Doar realizeaza-l si vezi ce se intampla dupa aceea. Cateodata pare mult mai usor sa continui pe cale pe care esti obisnuit, dar aceasta cale nu intotdeauna produce rezultate. Asa ca, pentru a te ajuta sa pasesti in afara zonei tale de confort, alcatuieste o lista de lucruri de facut, care te va ajuta sa elimini gandurile negative:

  1. Creeaza un plan realist si viabil.
  2. Fa ceva pozitiv in fiecare zi, indiferent cat este de mic. Acest lucru te va ajuta sa ajungi la rezultatul final.
  3. Creeaza o strategie cheie si concentreaza-te cu adevarat asupra ei.
  4. Accepta ca, cateodata vei esua. Dar, a nu incerca deloc este un esec si mai mare.
  5. Daca lucrurile incep sa mearga prost, mentine-ti sensul de umor.
  6. In loc sa spui „Nu pot”incepe cu „Pot”. De exemplu, schimba “ Nu pot sa alerg intr-un maraton” cu “Pot sa alerg macar 10 km, asa ca pot incerca si un maraton”.
  7. Crede cu adevarat ca ceea ce faci este extrem de important. Si fa din acest lucru o prioritate.
  8. Fa exercitii fizice. Intotdeauna ajuta sa elimini endorfine si sa pui energia creatoare in miscare.
  9. Ajuta pe cineva. Nu exista un mod mai bun de a crea energie pozitiva, decat acela de a ajuta pe cineva, care are cu adevarat nevoie.

Si ca un sfat final: cauta sfaturi si indrumare de la alte persoane. Asculta ce au de spus alte persoane, cu privire la modul lor de a trece peste gandurile negative. Te pot inspira si ajuta sa iesi din zona ta de confort si sa iti indeplinesti obiectivele. Si in acelasi timp iti va aduce o energie pozitiva in viata ta, ceea ce este extrem de important, pentru tot ceea ce faci.

Leave a Reply