A gasi calea inapoi la viata pe care ai dorit sa o traiesti

Este incredibil cat de departe de cursul pe care ni l-am propus deviem atunci cand nu acordam suficienta atentie pasilor. Ne trezim intr-o zi si ne intrebam „ unde exact ma aflu si cum am ajuns atat de departe de calea mea?” Cand privesti inapoi la anii in care visai cu ochii deschisi la nenumaratele posibilitati pe care viata ti le poate oferi, dorinta ta de reusita este foarte puternica si totusi simpla in structura ei. Haosul vietii inca nu a anulat viziunea clara asupra a ceea ce ar trebui sa fie o viata sanatoasa si fericita.

Dar trebui sa ai in vedere ca viata este tridimensionala in timp ce visurile au tendinta de a fi bidimensionale si astfel uiti detalii importante in planurile tale. Trebuie sa iti aduci aminte trei lucruri atunci cand iti fixezi obiectivele, atunci cand visezi la viitor:

  1. Viata iti va pune in cale obstacole, macar de doua ori pe an. Nu exista un mod in care sa iti dai seama de cate ori lucrurile nu vor functiona asa cum trebuie. Dar macar de doua ori pe an te vei gasi deviat de la cursul tau. Dar asa este viata. Daca atunci cand iti fixezi obiectivele nu iei in considerare aceste obstacole, atunci te vei descuraja foarte repede cand le vei intalni. Asa ca, asigura-te ca iei in considerare toate lucrurile care nu vor functiona din prima pentru a fi pregatit sa incasezi loviturile.
  2. Un ban economisit este un ban castigat. A-ti creste venitul este doar jumatate dintr-o ecuatie. Asigura-te ca esti la fel de constient de banii care ies din portofelul tau cat si de cei care intra.
  3. Succesul vine dupa o cotitura. Pe masura ce obiectivele tale necesita ca tu sa atingi culmi si mai inalte vei descoperi ca efortul tau trebuie sa creasca exponential. Pentru a atinge potentialul maxim in orice obiectiv trebuie sa depui un efort maxim, mai degraba decat sa stai si sa astepti.

Asa ca, o solutie foarte buna este sa traiesti bine in limita posibilitatilor tale, astfel incat sa nu fi fortat sa cresti efortul. Nu iti depasi veniturile pentru nu a fi obligat sa muncesti mai mult decat iti este posibil. Bineinteles ca banii nu sunt totul. Pentru multi dintre noi este mai important sa ramai in forma si sa traiesti o viata sanatoasa. Aspiram sa devenim foarte buni la a canta la un instrument muzical sau sa crestem o familie cat de bine putem. Dar aceste obiective pot fi uitate atunci cand viata devine extrem de stresanta. Asa ca, este de extreme importanta sa iti deschizi ochii si sa analizezi exact ce este cel mai important pentru tine. Care sunt obiectivele care te aduc pe calea pe care iti doresti cu adevarat sa fii? Incepe sa iti traiesti viata asa cum ti-ai dorit si treci pe calea pozitiva.

Leave a Reply