Discursul cu umor

Esecul public si victoria privata.

In ciuda unor rezultate oficiale discursurile pot avea un succes aparte datorita umorului.

 

Imbunatatirea prin competitie.

Numeroase persoane  afirma despre concursurile unde se tin discursuri ca sunt o buna modalitate de imbunatatire a limbajului si a calitatii de orator. Competitia va v-a impinge sa dati dovada de tot ceea ce puteti.

In ceea ce priveste ascensiunea pe scara competitiei nu intotdeauna un asemenea concurs poate avea un final fericit. Insa ceea ce inveti cu siguranta il face cel mai bun concurs la care ai participat.

 

Analiza discursului cu umor.

Pentru a mentine umorul si interesul, nu trebuie sa pierzi contactul vizual cu publicul si tonalitatea vocii, umorul trebuie sa aiba inteles in orice forma, fie ea scrisa sau orala.

 

Arta si stiinta umorului.

Exista foarte multa arta si stiinta in a reusi sa faci oamenii sa rada. Daca reusiti sa faceti o treaba buna, rezultatul final poate parea simplu, elegant si evident, dar toate acestea necesita o munca grea si o practica pe masura.

Ceea ce face umorul special este faptul ca necesita un amestec eficient de emisfera stanga a creierului, a gandirii, si emisfera dreapta a creierului, logica si intuitia. Cele doua trebuie sa coopereze intotdeauna.

Invatand aceste abilitatile tehnice veti da curs unor ideei grozave ce pot aparea brusc in mintea voastra, iar glumele amuzante sa va propulseze, astfel incat combinatia dintre logica si intuitie sa poata reusi sa  transforme un simplu zambet intr-o intensa buna dispozitie.

Leave a Reply