Cum sa creezi spatiu cand esti mereu grabit

Nu reusesti sa tai suficiente elemente de pe lista ta cu lucruri de facut? Te simti vinovat deoarece nu faci suficient? Intotdeauna este ceva de facut. Intotdeauna exista acel lucru in mintea ta pe care ai uitat sa il faci si pe care trebuie sa il rezolvi. Intotdeauna exista altceva ce trebuie terminat neaparat ca dupa aceea sa te simti fericit (sau cel putin asa crezi). Dar apoi iti aduci aminte de o alta sarcina si ciclul se repeta. Desigur exista doar o singura problema.. Nimic nu este vreodata complet. Nu pentru mult timp cel putin. Asa ca, daca acel timp si loc pe care il doresti este imposibil de atins trebuie sa incetezi sa iti mai pese de lucrurile care nu sunt importante. Constanta dorinta de a dori sa termini orice lucru inceput pentru a fi fericit creeaza un sentiment de anxietate. Daca vreodata te-ai gasit in postura de a spala vasele cat mai repede posibil, cu toate ca nu erai in nici o graba, atunci stii foarte bine la ce anume ne referim. Daca vrei vreodata sa ajungi la acel sentiment de pace, de a fi ok cu a lua lucrurile mai lent, atunci trebuie sa incepi sa te bucuri de viata ta. Trebuie sa incepi sa fii, nu doar sa faci.

Iata cateva sugestii despre cum sa creezi mai mult spatiu in viata ta:

  • Realizeaza ca a nu avea totul facut este un lucru bun. Suna cat se poate de contradictoriu, dar este adevarat. A avea lucruri nerezolvate inseamna ca timpul tau este pretios. Si acesta este un lucru bun.
  • Nu ai nevoie de doua saptamani de vacanta pentru a crea spatiu. Cand vii acasa de la serviciu ia doua, trei minute si doar respira adanc. Relaxeaza-te. Bucura-te de liniste si de spatiu. Doua minute e tot ceea ce ai nevoie.
  • Cauta lacunele. Intre gandurile tale se gasesc micile lacune. Poate ca nu sunt uriase, dar ele sunt acolo. Incepe sa acorzi atentia cuvenita acestor lacune. Permite-le sa se dezvolte prin a nu gandit la tot, tot timpul. Poate crezi ca trebuie sa gandesti mereu pentru a munci si pentru a trai. Dar si opusul este la fel de adevarat. In multe cazuri ganditul nu este necesar. In marea majoritate a timpului te gandesti la acelasi lucru mereu. Acesta se numeste un tipar.
  • Asculta, simte, implicate, fii acolo. Motivul pentru care suntem mereu in graba este datorat obsesiei mentale pe care o cream cum ca trebuie sa terminam lucrurile. Si singurul mod de a scapa de aceasta este sa fii prezent acolo unde te aflii. Asculta sunetele din ambient, simte picioarele tale pe pamant atunci cand mergi, simte mainile care trec pe sub apa atunci cand speli vasele. Traieste in momentul prezent.
  • Elimina nevoia de a deveni. Desigur, intotdeauna vor exista lucruri pe care vrei sa le schimbi in viata ta. Intotdeauna vor exista obiective, visuri, dorinte si tot felul de experiente extraordinare pe care trebuie sa le cauti. Foarte bine, cauta-le. Doreste-le. Dar nu sacrifica prezentul. Nu sacrifica locul in care te gasesti chiar acum. Exista mult prea multa frumusete. Cand intotdeauna alergi si esti grabit, intotdeauna cautand sa realizezi un obiectiv pierzi din vedere miracolul care este in jurul tau. Chiar aici. Chiar acum.

Leave a Reply