Cum sa apesi pe butonul de resetare asupra vietii tale

Cu totii suntem cateodata blocati in rutina. Suntem deviati de la calea noastra si pierdem din vedere viata pe care dorim cu adevarat sa o traim. Si cu siguranta la un moment dat ai la dispozitie un buton de resetare pentru viata ta. In timp ce nu putem sa calatorim inapoi in timp, exista totusi cateva moduri in care putem sa repornim sistemul. Si de obicei Anul Nou este perioada perfecta in care sa ai un nou inceput intr-o arie din viata ta pe care intentionezi sa o revizuiesti. Anul Nou este o perioada ce simbolizeaza transformarea si un nou inceput. Este o perioada in care poti sa renunti la ceea ce este vechi, sa lasi in urma trecutul si sa incepi din nou. Problema este ca de foarte multe ori devii extrem de emotionat cu privire la aceste noi obiective, dar iti pierzi concentrarea. Si dupa cateva luni realizezi ca nu ai facut nimic din ceea ce ti-ai planificat si nu stii exact unde ai gresit. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai in minte este ca nu trebuie sa fii neaparat disciplinat, cat sa iti fixezi obiectivele corecte. Daca iti fixezi doar obiective conditionate social ( precum a face mai multi bani sau sa iti cumperi o masina mai buna) foarte probabil ca vei pierde interesul, deoarece nu esti suficient de motivat. Asa ca, primul pas este sa fixezi aspiratii care vin din inima si pe care le pretuiesti foarte mult. Si apoi urmareste procesul cate o zi pe rand, gandind la scara mica, dar actionand la scara mare.

Iata cateva sugestii de moduri de a-ti reporni viata:

Sanatatea.

 • 30 de zile de sanatate. Foloseste, de exemplu, luna Ianuarie pentru a incepe noi obiceiuri alimentare. Poate ca vrei sa devii vegetarian sau sa folosesti doar alimente crude, in forma naturala. Sau poate vrei doar sa elimini alimentele procesate precum alimentele congelate, chipsurile, bauturile racoritoare, dulciurile si alimentele de fast food.
 • Tine o dieta de detoxifiere. Tine o dieta de 10 zile in care consumi doar un tip de aliment care te va ajuta sa iti reorientezi obiceiurile alimentare si de sanatate. Atunci cand nu iti consumi energia pe digestie, corpul tau poate folosi aceasta energie extra pentru a se regenera.

Simplitatea:

 • Reevalueaza dezordinea. Treci in revista toate lucrurile pe care nu le mai folosesti de foarte mult timp si decide care este cea mai buna solutie pentru fiecare dintre ele, de la a recicla la a dona sau arunca. Fa curat in casa si biroul tau si te vei simti liber de sub tirania dezordini.
 • Relaxeaza-ti mintea. Ne petrecem foarte mult timp incercand sa organizam si sa cream mai multe spatii de locuit functionabile. Dar de cele mai multe ori neglijam cel mai important spatiu in care traim – mintea noastra. Asa ca, trebuie sa iti reinoiesti modul de gandire. Renunta la convingerile care iti slabesc puterea si renunta la negativitate. Elimina tot ceea ce nu functioneaza pentru tine.

Relatiile:

 • Reconecteaza-te. Majoritatea ambitiilor noastre sunt centrate in jurul nostru, dar nu trebuie sa fie asa. Poate ca vrei ca rezolutia ta sa fie sa iti petreci mai mult timp cu familia si copii tai. Poate ca vrei sa creezi relatii mai bune cu parinti tai. Sau poate ca vrei doar sa renunti la o ranchiuna pe care o tineai impotriva cuiva. Acum este un moment foarte bun sa uiti si sa ierti.
 • Fii mai romantic. Cu toate obiectivele noastre care se axeaza pe cariera, productivitate si sanatate, este usor sa punem romantismul in plan secund. Dar este la fel de important sa reaprinzi romatismul in relatia ta.

Finantele:

 • Reporneste contul bancar. In timpul sarbatorilor cheltuielile noastre pot scapa de sub control. Asa ca, atunci cand se sfarseste sezonul sarbatorilor este bine sa reevaluezi situatia finaciara si unde anume se duc banii tai.
 • Urmareste-ti pasiunile financiar. Iata un exercitiu foarte bun pentru a-ti incepe noul an. Ia o bucata de hartie si un pix si alcatuieste doua coloane notate cu A si B. In coloana A scrie toate cheltuilele care nu sunt esentiale precum cumpararea de haine, de CD-uri, filme, etc. In a doua coloana scrie toate lucrurile de care esti pasionat si pe care ti-ai dori sa le faci precum lectii de salsa, yoga, sa inveti sa pictezi sau sa canti la un instrument, etc. Si apoi vezi ce poti elimina din coloana A pentru a procura resursele finaciare necesare pentru a urma pasiunile din coloana B.

Fitness:

 • Mentine programul. Exista multe obiective de fitness si programe pe care le poti urma. Si cu toate aceste rutine de fitness si exercitii pe care le poti urma este greu sa vezi esentialul. O rezolutie buna este sa iti creezi un lant de exercitii care sa se adapteze cat mai bine programului tau. Urmeaza aceste exercitii in fiecare zi si urmareste-ti progresul.
 • Gaseste-ti un grup. Atunci cand urmezi un plan de exercitii de unul singur este usor sa renunti la acestea dupa o perioada. Daca te alaturi unei sali specializate vei avea alte persoane care te vor motiva.

Sfaturi bonus:

 • Automatizeaza-ti raspunsul. De foarte multe ori ne mentinem pe loc deoarece nu avem suficiente informatii sau nu stim de unde sa incepem. In loc sa lasam „ nu stiu” sa ne conduca viata, mai bine formam un raspuns automat in fata problemelor cum ar fi „ o sa imi dau eu seama pe parcurs”. Acest raspuns iti va permite poate sa incepi acea afacere la care te gandesti de foarte mult timp sau ai putea sa scrii cartea pe care o tot planifici. Sau ai putea sa faci acea excursie pe care o tot amani. Nu lasa faptul ca nu stii cum se vor desfasura evenimentele sa te impiedice  sa actionezi.
 • Elimina viata virtuala. Intr-o lume a emailului, Twitter, mesagerie instant, Facebook, Skype, etc este greu sa nu fii prins in viata virtuala. In timp ce nu este nimic daunator sau gresit cu acest lucru, totusi este usor sa uiti valorile interactiunii din lumea reala. Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a te conecta trebuie sa faci din acest lucru o rezolutie si sa ai cat mai multe conexiuni in lumea reala. Dar nu in cantitate ci in calitate.

Leave a Reply