Cum faci fata obstacolelor din viata ta : Partea I

Aproape pe oriunde mergi si in tot ceea ce faci, vei intampina lipsa de atentie, complicatii si obstacole. Acestea din urma se pot realiza incepand cu lucruri minore pana la idei profund influentate si complicate. Aceste obstacole pot fi de la fizic pana la emotional sau intelectual. De asemenea, ca si obstacole, poti avea de-a face de la probleme in trafic ceea ce face sa creasca nivelul de stres pana la incapacitatea de a finaliza proiecte la timp din cauza unei amanari cronice.

 

Multi oameni au intentii si motivatii mult mai bune decat realizeaza. Deoarece petrecem o parte din timpul nostru concentrandu-ne asupra eforturilor noastre decat asupra obstacolelor ce apar pe parcursul evolutiei, aproape este aceeasi idee ca atunci cand te lovesti de mai multe ori de un zid de caramida. De aceea, am hotarat sa redactez acest ghid. Din fericire, acest fapt te va face sa-ti indrepti atentia asupra acestor obstacole si atunci cand lucrurile nu ies sau cand rezultatele dorite nu sunt indeplinite, te intrebi de ce. In prima parte a ghidului, voi descrie procesul de identificare a obstacolelor si a cauzei care te afecteaza. In a doua parte a ghidului, care va aparea miercuri, voi discuta despre cele trei modalitati de tratare a obstacolelor si voi aborda ideea daca poti sa le eviti, rezolvi sau sa traiesti cu ele.

 

Identifica obstacolul

Desigur, acest lucru este evident? Nu chiar. Dupa cum am discutat deja, este uimitor cum multe persoane nu reusesc sa depaseasca obstacolele din viata lor. Oamenii se plang de ce nu au stabilita deja o intalnire, si niciodata nu se gandesc la cauza. Se plang mereu despre trafic, dar niciodata nu se gandesc la o ruta alternativa, sa incerce un mijloc de transport in public sau chiar sa ceara un altfel de program. Daca apare vreo problema in viata ta, ar fi normal sa te gandesti si sa te intrebi despre cauza problemei. Chiar daca nu o duci mai departe sa incerci sa rezolvi problema, faptul ca ai inteles-o este ca si pe jumatate rezolvata. Dezvolta chiar de azi acest obicei!

 

De ce a aparut obstacolul?

Un obstacol pentru o persoana este un avantaj pentru altcineva. Fata de un om energic, o persoana tacuta care ar avea de-a face cu o intalnire publica ar considera acest moment o situatie dificila. De ce? Asa cum spune David Allen, nu poti lucra la un proiect, este o gramada de lucruri diferite. De aceea trebuie sa vii cu actiuni noi, cerinte asupra carora poti actiona. Acelasi lucru se intampla si cu obstacolele (asta daca nu esti superman si poti indeparta traficul care ma impiedica sa ajung la timp la serviciu in fiecare dimineata). Trebuie sa te intrebi pe tine insuti de ce situatia respectiva este un obstacol. Tipul tacut gaseste acea intalnire dificila deoarece este un tip retras si chiar rusinos. Nu se poate schima intalnirea publica (doar daca nu apare o situatie favorabila lui). Totusi poate inainta luandu-si masuri pentru a face situatia mai usoara si mai comfortabila.

Leave a Reply